You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Дупнување на гумата значи заглавување.

Освен ако не значи

Nothing can deflate your holiday enthusiasm – if your tires are equipped with ContiSeal™

ContiSeal™ запечатува 80% од дупките, за да можете да уживате во празниците

Одговор надвор од канцеларија: вклучено. Работен телефон: исклучен. Куфер: спакуван. Автомобил: наполнет со гориво, проверен и подготвен за тргнување. Откако ќе тргнете на пат, веднаш се префрлате во режим на одмор. Ништо не може да влезе помеѓу Вас и Вашето заслужено бегство. Освен ако може.

Сè што е потребно за да се стави крај на вашето патување е една шајка, скршено шише или особено остар камен. Овие пречки можеби не изгледаат многу на патот, но можат брзо да ја оштетат Вашата гума, да го издишат Вашиот ентузијазам за одмор и да Ве остават на цедило ако немате резервна.

Со ContiSeal™, можете да тргнете на одмор без да се грижите за дупната гума. Оваа иновативна технологија на гуми веднаш ги запечатува дупнатините, за да можете да продолжите да се движите – до плажа, до базен или каде и да ве однесе вашето патување.

Polymer technology – Agro ContiSeal  Image

Испробано и тестирано: видете го ContiSeal™ во акција

Мала дупнатина може да биде огромна мака. Освен ако не може

ContiSeal™ запечатува 80% од дупнатините на гумите, така што не мора да ја менувате гумата, да повикувате помош или да чекате помош на пат

Една шајка навистина може да го издиши вашиот одмор. Освен ако не може

ContiSeal™ нуди едноставно решение за наизглед мал предизвик кој може да создаде големи проблеми. Нагазивте на шајка на пат кон плажата? Без грижи! Се стркалавте преку скршено стакло на патот? Вашата гума веќе го запечати дупнувањето! Наидовте на назабен камен на вашето патување? ContiSeal™ ве покрива!

Нема повеќе потреба веднаш да менувате гума, да одите до следната гаража или да чекате помош покрај патот. Едноставно продолжете да возите, дури и со дупната гума. 

Секоја гума е иста. Освен ако не е.

На милји и милји отворен пат, нешто толку ситно како шајка, парче стакло или остар камен за миг може да предизвика оштетување на слојот на газење на вашата гума. Дури и дупнатина помала од 5 mm во дијаметар може да доведе до брзо губење на притисокот на воздухот и да предизвика дупната гума. Со нормални гуми, тоа може сериозно да ги наруши вашите планови за одмор.

ContiSeal explanatory image

Со ContiSeal™, 80% од сите дупнатини се поправаат веднаш. Леплив, вискозен слој со средство за потполнување во внатрешноста на гумата ги затвора оштетувањата до 5 mm во дијаметар. Со оваа уникатна технологија за гуми, не ви треба резервна гума или помош покрај пат. Едноставно продолжете да возите како ништо да не се случило.

Често поставувани прашања

Како функционира технологијата за гуми ContiSeal™?

Леплив, вискозен слој со средство за потполнување ги поправа оштетувањата на слојот за газење до 5 mm во дијаметар. Го заробува воздухот внатре, ја одржува гумата надуена, а вашиот автомобил подвижен. Работи веднаш, дури и ако предметот што ја дупнал се откачи.

Tire with ContiSeal technology

Како да возам со гуми ContiSeal™?

Технологијата нема никакво влијание врз искуството во возењето или управувањето со вашиот автомобил во нормални околности. Сепак, се препорачува систем за следење на притисокот во гумите (TPMS).

Како можам да најдам гуми со технологијата ContiSeal™?

Гумите ContiSeal™ се јасно означени со симбол на страничниот ѕид и се компатибилни со сите вообичаено достапни бандажи. Тие се монтираат, менуваат и се користат како и секоја стандардна опрема за гуми.

Поврзана содржина

Преземања

Лист со производи ContiSeal

Лист со производи ContiSeal

pdf 446 KB

Разгледајте го асортиманост

на пневматиците Continental

We’re making mobility cleaner, safer, more intelligent and affordable for everyone.