You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Бучавата од патот е најгласниот дел од патувањето со автомобил

Освен ако не е

Two little children asleep in the car as seen from the rear vanity mirror

ContiSilent™ ја намалува бучавата од патот, за да можете да уживате во тишината

Во Continental веруваме дека возењето треба да биде непречено, релаксирачко и без непотребна бучава. Кога ќе влезете во автомобилот, ќе го врзете безбедносниот појас и ќе го вклучите моторот, бучавата од патот треба да исчезне заедно со надворешниот свет. Вие сте господар на вашата судбина за возење, задолжен за звуците околу Вас.

На крајот на краиштата, има многу подобри работи за слушање отколку гумите што се поврзуваат со патот. Работи како: вашите деца се смеат на задното седиште, вашиот партнер пее без тоналитет или едноставно тишина.

За да ви помогнеме да уживате во овие мали моменти, го создадовме ContiSilent™. Нашата иновативна технологија на пневматици ги намалува компонентите на бучавата при тркалање што се смета за особено здодевна до 9 dB(A) за да можете да слушате што сакате.

Скалата на децибели – од тишина до бучава од патиштата

Бучавата од патот може да го наруши мирното патување. Освен ако не може

Девет децибели – толку ContiSilent™ може да ги намали компонентите на бучавата при тркалање кои се сметаат за особено здодевни во возилото.

Внатрешен апсорбер на гумата, изработен од полиуретанска пена, е прикачен на внатрешната површина на слојот за газење на гумата, за да го амортизира патот. Ги блокира вибрациите на гумата да се пренесат преку тркалото во внатрешноста на автомобилот. За вашите патници, тоа значи дека наместо да ја пропуштат ударната линија, тие можат долго и силно да се смеат на вашата несоодветна шега.

И бидејќи пената ContiSilent™ е врзана за облогата на гумата по процесот на производство на гуми и е компатибилна со сите вообичаено достапни бандажи, технологијата не влијае на перформансите на возењето, километражата, оптоварувањето или способноста за брзина на вашиот автомобил. Да не зборуваме дека е цврста и ја одржува својата форма без разлика на температурата, што значи дека дури и во летните жештини, ги намалува компонентите на бучавата при тркалање кои се сметаат за особено здодевни во возилото до 9 dB(A).

Dad with his baby

Секоја гума е иста. Освен ако не е

Потивко возење. Не е толку големо барање, зар не? Сосема е разумно да сакате да разговарате без да се натпреварувате со бучавата од патот или да можете да уживате во тишината штом бебето конечно ќе заспие. За среќа, има многу карактеристики на пневматиците, од ширина до состав на гума до форма на блоковите на слојот за газење, кои помагаат да се намали бучавата од патот.

ContiSilent™ ги презема сите овие постоечки карактеристики – вклучувајќи ги и оние на дури и најзвучно оптимизираната летна гума – и додава дополнителен слој на звучна изолација за да овозможи потивко искуство во возењето. А разликата? Значителна е: намалувањето од 9 dB(A) на компонентите на бучавата кои се сметаат за особено здодевни во возилото.

Да го ставиме во перспектива, човечкото уво го перцепира секое намалување од 10 dB бидејќи најсилната бучавата е половина, а мерењето „А“ се однесува на целата бучава што спаѓа во опсегот на човечкиот слух

Често поставувани прашања

Како функционира технологијата за гуми ContiSilent™?

Посебен слој од полиуретанска пена е врзан за внатрешната површина на слојот за газење на гумата, за да ја апсорбира бучавата од шуплината на гумите и да го спречи преносот на телото. Со други зборови, го спречува пренесувањето на вибрациите од гумата на тркалото, оската и, на крајот, на кабината, намалувајќи ја бучавата од патот во автомобилот.

Колкава разлика прават 9 dB (A)?

Човечкото уво го перцепира секое намалување на бучавата од 10 dB како преполовување на звукот што се слуша. Така, на пример, обичен разговор е приближно 60 dB, а викањето 70 dB. Мерењето „А“ се однесува на опсегот на звук, поврзан со пониско ниво на еколошки и индустриски шум. Ова значи дека намалувањето од 9 dB(A) на компонентите на бучавата при тркалање што се сметаат за особено здодевни во возилото создава многу потивко искуство во возењето. Сепак, имајте предвид дека нивото на намалување на внатрешната бучава зависи од типот на возилото, неговата брзина и површината на патот.

Дали тоа ќе влијае на перформансите на мојот автомобил или гуми?

Воопшто не. Бидејќи сите други компоненти на гумите остануваат исти, нема разлики во однос на карактеристиките на перформансите како што се сопирањето, управувањето, километражата, оптоварувањето, способноста за брзина или перформансите на влажно. Само ја апсорбира бучавата од патот.

Како можам да најдам гуми со технологијата ContiSilent™?

ContiSilent™ се инсталира за време на производството. Развиен е за летни гуми и е компатибилен со сите стандардни бандажи, монтиран, менуван и користен како и секоја стандардна опрема гуми. Можете да ги најдете сите достапни модели на нашата веб-страница или да изберете од изборот подолу.

Tire with ContiSilent technology

Поврзана содржина

Преземања

ContiSilent Лист со производи

ContiSilent Лист со производи

pdf 273 KB

Разгледајте го асортиманост

на пневматиците Continental

We’re making mobility cleaner, safer, more intelligent and affordable for everyone.