You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locationsТехнички податоци

Одлично ниво на бучава и удобност на патот.

Пневматикот, посебно дизајниран за SUV-возила, обезбедува особено тивко и удобно возење на нормални патишта.

Одлична заштита од аквапланинг.

Жлебовите на слојот за газење овозможуваат заштита од аквапланинг.

Врвна тракција, како на пат, така и во off-road услови.

Пневматикот дава унапредена тракција и на пат и во поскромни off-road услови.Технологија

SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж. SSR-принципот е заснован врз самоподдржувачка зајакната бочна страна. Во случај на дупчење, тоа спречува бочната страна да се згмечи меѓу патот и бандажот и пневматикот да слизне од бандажот, со што резервниот пневматик станува застарено решение. Кога нема потреба од носење резервен пневматик, добиваме намалување на масата што ја зголемува ефикасноста на потрошувачката на горивото. Исто така, добиваме и до 80 литри слободен простор во багажникот. Монтажа на сите четири позиции силно се препорачува, ако веќе не е задолжителна со закон, а репарација на пневматиците не е дозволена.

SSR и другите технологии се применуваат само кај одредени асортимани/големини на производи.

SSR


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?