Технички податоци

Одлична тракција и перформанси на сопирање.

Прогресивната технологија на пневматикот носи исклучителна стабилност и тракција во возењето.

Исклучително удобно и тивко возење.

Шарата на слојот за газење на пневматикот овозможува исклучително управување, дури и во зима.

Одлична отпорност на аквапланинг.

Со својата способност ефикасно да ги отстрани водата и лапавицата, пневматикот ја унапредува заштитата од аквапланинг и сноупланинг.

Технологија

SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж. SSR-принципот е заснован врз самоподдржувачка зајакната бочна страна. Во случај на дупчење, тоа спречува бочната страна да се згмечи меѓу патот и бандажот и пневматикот да слизне од бандажот, со што резервниот пневматик станува застарено решение. Кога нема потреба од носење резервен пневматик, добиваме намалување на масата што ја зголемува ефикасноста на потрошувачката на горивото. Исто така, добиваме и до 80 литри слободен простор во багажникот. Монтажа на сите четири позиции силно се препорачува, ако веќе не е задолжителна со закон, а репарација на пневматиците не е дозволена.

SSR и другите технологии се применуваат само кај одредени асортимани/големини на производи.

SSR


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?