You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations
Технички податоци

Совршена прецизност на воланот и спортско управување.

Со прецизен одѕив на воланот и со максимално прилегнување во сите услови, ContiSportContact™ 5 P ви дава целосна контрола над вашето возило.

Одлично прилегнување и стабилност при свртување.

На кој било пат да се наоѓате пневматикот совршено се приспособува на неговата површина – особено во текот на брзи свртувања.

Мали растојанија на запирање на влажни и на суви патишта.

Иновациската технологија Black Chilli на Continental обезбедува ContiSportContact™ 5 P не само да оди брзо - туку и да се запира брзо.

Технологија

Најважни технички карактеристики. ContiSilent™ e пневматик со технологија за намалување на бучавата развиена во Continental. Дизајниран е да ја намали внатрешната бучава на сите површини на патишта. Пневматиците ContiSilent™ се опремени со внатрешен апсорбер, со полиуретанска пена, прицврстена со адхезив за внатрешната површина на слојот за газење. Независно од температурата, структурата на пената останува непроменета. ContiSilent™ помага да се намали бучавата во внатрешноста на возилото и до 9 dB(A), во зависност од видот возило и од површината на патот.

SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж. SSR-принципот е заснован врз самоподдржувачка зајакната бочна страна. Во случај на дупчење, тоа спречува бочната страна да се згмечи меѓу патот и бандажот и пневматикот да слизне од бандажот, со што резервниот пневматик станува застарено решение. Кога нема потреба од носење резервен пневматик, добиваме намалување на масата што ја зголемува ефикасноста на потрошувачката на горивото. Исто така, добиваме и до 80 литри слободен простор во багажникот. Монтажа на сите четири позиции силно се препорачува, ако веќе не е задолжителна со закон, а репарација на пневматиците не е дозволена.

Преземете

Product Sheet ContiSportContact 5

Product Sheet ContiSportContact 5

pdf 2 MB


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?