Технички детали

Зголемена безбедност благодарејќи на помали растојанија на запирање на влажни патишта.

Со креирање на ефект на бришач на предното стакло, пневматикот овозможува унапредено растерување на водата заради безбедно сопирање на влажни површини.

Безбедно управување во сите ситуации, дури и при големо оптоварување.

Унапредениот контакт со патот и зголемената стабилност и крутост на шарата на слојот за газење резултираат со оптимални перформанси на возењето.

Значително намален отпор на тркалање за помала потрошувачка на гориво и за поголема ефикасност.

Специјалната смеса го намалува губењето на енергија што настанува при деформирање на пневматикот. Ефектот е намален отпор на тркалање за поголема ефикасност. Резултати од тестот

Германското списание promobil објави тест за летни пневматици во своето издание 04/2015. Тестираната димензија на пневматикот беше 235/65 R16 C, а тест-возило беше Mercedes Sprinter. Тестот беше спроведен од списанието promobil на теренот за тестирање Контидром во Јеверсен, Германија.

Оцена за ContiVanContactTM 200: „Силно се препорачува“ Поврзано со ContiVanContactTM 200:

+ најдобар отпор на тркалање

+ Најдобар во хидропланинг по должина

+ директен одѕив на воланот и безбедно однесување при возење на суво

+ безбедно однесување при возење на влажни површини

- сопирањето на влажни површини би можело да биде малку подобро

Преземање

Product Sheet ContiVanContact 200

Product Sheet ContiVanContact 200

pdf 2 MB


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?