Технички детали

Дополнителна тракција и прилегнување надвор од патот

Новиот пневматик CrossContact™ ATR обезбедува максимизирана област на контакт, а тоа резултира со дополнителна тракција надвор од патот. Дополнителните жлебови за тракција спречуваат лизгање на лабавите површини низ жлебовите заради подобро прилегнување. 

Подобрена тракција на влажни површини и сопирање на лизгави патишта.

Новата полимерна структура го подобрува прилегнувањето на лизгави патишта. Исто така, подобреното истиснување на водата ја зголемува тракцијата за пократки растојанија за сопирање во влажни услови. 

Подобрена севкупна издржливост

Новите карактеристики на слојот за газење го намалуваат на минимум задржувањето на камчиња, слојот е отпорен на сечење и кинење, а тоа резултира со одлична издржливост.

Значително намалување на бучавата на патот

Иновативниот дизајн на новиот пневматик CrossContact™ ATR со блокатори на бучава обезбедува намалена бучава на патот за мазно и тивко возење.Преземање

PFS CrossContact ATR

PFS CrossContact ATR

pdf 1 MB


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?