You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locationsТехнички податоци

Максимално сопирање на влажен терен со зголемен број изминати километри што доаѓаат преку безбедни силиконски смеси.

Кристалното силиконско соединение овозможува супериорно сопирање посебно при влажни услови на патот. Додека перформансите за безбедност се задржани на максимално ниво, изминатата километража е значително зголемена – со тоа е решен конфликтот во развојот на пневматикот. 

Уште поубедливо возење унапредено со перформанси на оптимизирана удобност.

Смесата на полимер за оптимизирано абење дава исклучително подобрување од повеќе од 15% изминати километри. Покрај тоа, крутоста на мазната шара ги зголемува удобноста и изминатата километража, а ја намалува надворешната бучава.

Спортско возење на секој автомобил благодарејќи на дизајнот на шарата со оптимизирано управување.

Подобрениот дизајн на макроблокот обезбедува максимална контрола и стабилност при свртување. Покрај тоа, асиметричната геометрија на ребрата овозможува подобро прилегнување кај ефектот на бочните сили.Технологија

ContiSeal™ е технологија развиена во Continental дизајнирана за лепење на оштетениот слој за газење на пневматикот. Во случај на навлегување на туѓо тело, како што е, на пример, клинец, нема потреба за моментална замена на пневматикот покрај патот и дупките остануваат херметички затворени, дури и кога ќе бидат исфрлени предметите што навлегле.

ContiSeal™ е леплив вискозен слој за лепење. Тој е нанесен на внатрешната страна на пневматикот во областа на слојот за газење. ContiSeal™ лепи 80% од сите дупки на пневматикот и со тоа го намалува ризикот од издишување. Пневматиците ContiSeal™ се јасно означени со ознака на бочната страна и тие се компатибилни со вообичаено достапните бандажи.

Најважни технички карактеристики. ContiSilent™ e пневматик со технологија за намалување на бучавата развиена во Continental. Дизајниран е да ја намали внатрешната бучава на сите површини на патишта. Пневматиците ContiSilent™ се опремени со внатрешен апсорбер, со полиуретанска пена, прицврстена со адхезив за внатрешната површина на слојот за газење. Независно од температурата, структурата на пената останува непроменета. ContiSilent™ помага да се намали бучавата во внатрешноста на возилото и до 9 dB(A), во зависност од видот возило и од површината на патот.

SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж. SSR-принципот е заснован врз самоподдржувачка зајакната бочна страна. Во случај на дупчење, тоа спречува бочната страна да се згмечи меѓу патот и бандажот и пневматикот да слизне од бандажот, со што резервниот пневматик станува застарено решение. Кога нема потреба од носење резервен пневматик, добиваме намалување на масата што ја зголемува ефикасноста на потрошувачката на горивото. Исто така, добиваме и до 80 литри слободен простор во багажникот. Монтажа на сите четири позиции силно се препорачува, ако веќе не е задолжителна со закон, а репарација на пневматиците не е дозволена.

Преземање

PFS PremiumContact 6

PFS PremiumContact 6

pdf 1 MB


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?