You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Технички податоци

Се справува со секакви временски услови.

Секој возач мора да искуси различни временски услови. Временските услови не треба никогаш да влијаат врз нивото на безбедност и удобност при возење. Затоа, дизајниравме пневматик што овозможува прецизно управување и на влажни и на суви патишта. Благодарение на технологијата на приспособлива шара, овој пневматик може да ве однесе каде било без да ја доведе во прашање вашата удобност.

Спој на безбедност и удобност, без разлика каде патувате.

Без разлика дали сакате да одите на летно патување со семејството во вашиот седан или само сакате да уживате возејќи се во електричниот автомобил, PremiumContact 7 ви овозможува извонредна удобност, безбедност и подобрена километража независно од конфигурацијата на возилото. За врвно возење не е пресуден типот на автомобил што го возите.

Нема потреба од загревање.

„Секој тркач треба првин добро да се загрее!“ Сите сме ја слушнале оваа реченица во спортот. Но, секое правило има и исклучок. Со новото соединение RedChili на PremiumContact 7 слободно може да ја прескокнете фазата на загревање бидејќи овозможува безбедно запирање уште на почетокот. Време е да ја пробате гумата што е подготвена и кога вие не сте.


Стекнување доверба

Нашиот PremiumContact 7 обезбедува извонредна удобност, сигурна безбедност и подобрена километража, независно од конфигурацијата на возилото. Овој пневматик е дизајниран да опфати разни големини на пневматици на пазарот. Нашите дизајни опфаќаат 16" до 21" и покриваат од електрични возила, сѐ до хибридни возила и возила со мотори со внатрешно согорување.

PremiumContact 7

Приспособлива шара

Условите на патот може да се променат многу брзо во текот на патувањето. Затоа, треба да изберете пневматик на кој ќе можете да се потпрете за безбедно и удобно патување, без оглед на времето. Поради приспособливата шара, постојано имате безбедно возење на влажни и на суви површини.

Profil adaptiv PremiumContact 7

RedChili

Соединението RedChili е создадено од нашиот тим инженери за да им овозможи на нашите пневматици да прилегнуваат на патот и на пониски температури за разлика од конвенционалните пневматици на пазарот. Ја намалува потребата од загревање на гумата пред да тргнете за да имате максимални перформанси додека возите.
Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?