Во моментов се наоѓате на нашата веб-локација Macedonia. Исто така, може да преминете на некоја од многуте наши локации ширум светот.
All locationsТехнички детали

Ефикасност во текот на цела година благодарејќи на намалената потрошувачка на гориво.

Иновативното соединение на слојот за газење со новата генерација на силика ефикасно ја намалува потрошувачката на гориво преку намален отпор при тркалање, што го прави пневматикот профитабилна инвестиција за иднината. 

Високи перформанси на сопирање на влажни, калливи и снежни патишта.

Големиот број отвори ја зголемува должината на работ заради поврзување со влажните патишта, со што се подобруваат перформансите на сопирање на влажни патишта. Дополнително, одводните жлебови во форма на V и широките латерални жлебови успешно спречуваат аквапланинг. 

Одлично ракување и сопирање на суви патишта.

Пневматикот VanContact™ 4Season е сигурен придружник со подобрени перформанси кога се работи за сопирање на мало растојание, ракување и стабилност на суви патишта.Резултати од тестови

Promobil

Германското списание Promobil во своето издание 10/2020 ги објави резултатите од Тестот за пневматици за сите сезони 2020. Големината на тестираниот пневматик беше 225/70 R15C 116/114 R и тестот беше спроведен со Fiat Ducato. 

Тестот го спроведе Promobil на следниве терени: Тестирање на снег во Улрихен/Швајцарија, тестирање на влажен и сув пат на Контидром/Германија. 

Рејтинг на VanContact™ 4Season: Победник на тестот

За VanContact™ 4Season:

+ Многу добра тракција, возење во кривина и сопирање на снег

+ Лесен за управување при влажни услови

+ Многу добро прилегнување во свијоци на сув пат

+ Тивок

+ Најдобар во отпорот при тркалање

- Послабо прилегнување при сопирање на сув пат

Преземи

pdf 403 KB


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?