Технички детали

Одлични перформанси на снег за исклучително задоволство во возењето.

Благодарејќи на специјалната конструкција на отворите за тракција и на новодизајнираните жлебови за снег, поврзувањето со снегот значително ги зголемува тракцијата и удобноста при ракувањето на патишта покриени со снег.

Најдобри перформанси на сопирање за максимална безбедност во зима.

Блоковите на реброто се разделени единствено преку тенки латерални жлебови што формираат круто ребро поради силите при сопирање. Резултат на ова се помали растојанија на сопирање, особено за спортско возење во зимски услови.

Извонредни перформанси при ракување во суви услови за најголема прецизност во управувањето.

Пошироките и поголемите блокови на надворешното рамо ја зголемуваат површината на контакт што резултира со поголем отпечаток за максимална контрола и прецизност при управувањето во свијоци на суви патишта во зима.  

Исклучително низок отпор при тркалање за намалена потрошувачка на гориво.

Благодарејќи на својата комбинација на иновативно соединение, профилот и конструкцијата, WinterContact™ TS 860 S ефикасно го намалува отпорот при тркалање за поголема заштеда на гориво – без притоа да се загрози безбедноста.Технологија

SSR-системот е runflat технологија посебно развиена во Continental за нископрофилни пневматици што овозможува пневматикот и понатаму да биде компатибилен со секој стандарден бандаж. SSR-принципот е заснован врз самоподдржувачка зајакната бочна страна. Во случај на дупчење, тоа спречува бочната страна да се згмечи меѓу патот и бандажот и пневматикот да слизне од бандажот, со што резервниот пневматик станува застарено решение. Кога нема потреба од носење резервен пневматик, добиваме намалување на масата што ја зголемува ефикасноста на потрошувачката на горивото. Исто така, добиваме и до 80 литри слободен простор во багажникот. Монтажа на сите четири позиции силно се препорачува, ако веќе не е задолжителна со закон, а репарација на пневматиците не е дозволена.

Најважни технички карактеристики. ContiSilent™ e пневматик со технологија за намалување на бучавата развиена во Continental. Дизајниран е да ја намали внатрешната бучава на сите површини на патишта. Пневматиците ContiSilent™ се опремени со внатрешен апсорбер, со полиуретанска пена, прицврстена со адхезив за внатрешната површина на слојот за газење. Независно од температурата, структурата на пената останува непроменета. ContiSilent™ помага да се намали бучавата во внатрешноста на возилото и до 9 dB(A), во зависност од видот возило и од површината на патот.

Преземање

pdf 1 MB


Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?