Технички детали

Зимата нема да ве стресе

Дали знаете дека ништо не се прилепува подобро на снег од самиот снег? Ова е пневматик што го пренесува ова сознание на улица. Благодарејќи на подобрената конфигурација на косите паралелни отвори, од земјата може да се собере повеќе снег. На тој начин се обезбедува посилно прилегнување и ви се овозможува поконтролирано управување. Секогаш кога треба да сопирате, долгите рабови за бришење овозможуваат исклучително брзо исцрпување на водата и на лапавицата за да се намали растојанието на сопирањето на замрзната земја. 

Едноставно исфрлање на водата од дожд

Со оглед дека зимските денови може да ве изненадат со дожд, работевме на технологија со која ќе обезбедиме извонредни перформанси при возење на влажни површини. Благодарејќи на подобрениот состав на нашето соединение CoolChili™, кое е составено од нови одржливи состојки, вие може секогаш да сметате на подобрено сопирање во влажни услови, додека специјалните хидрожлебови обезбедуваат исклучителни перформанси при аквапланинг. Затоа, секогаш кога времето ќе стане влажно, веќе знаете дека сте совршено подготвени.

Продолжете да се тркалате. И тркалате. И тркалате.

Помалиот отпор при тркалање резултира со помала потрошувачка на гориво, додека помалата абразија доведува до поголема километража. Толку за теоријата. Еве како го користиме тоа во практика: Приспособениот флексибилен полимер со силни молекуларни синџири обезбедува помалку абразија на патот и го продолжува векот на траење на вашиот пневматик. А кој би му кажал не на долготраен пневматик што ви помага да заштедите пари?

Сé уште имате прашања?

Само прашајте.

Со задоволство ќе одговориме на сите ваши прашања и ќе ви овозможиме поддршка со нашата експертиза за пневматици.
Дали барате дилер?