You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Повеќе од гуми

Автомобилска експертиза

Automotive expertise

Нашиот поглед е на гумите и надвор од него

Continental е многу повеќе од само гуми. Уште од основањето на нашата компанија во 1871 година, работевме на тоа да го направиме транспортот на луѓе и стоки побезбеден и поефикасен. Нашата иновативна визија остана непроменета во текот на децениите. Со тоа што возилата стануваат сè поинтелигентни, ја комбинираме нашата експертиза за автономна мобилност и безбедност и вмрежување на возилата за да ги претвориме податоците и синергиите во подобрено возачко искуство.

Новите технологии развиени од нашиот оддел за истражување вклучуваат радари, сензори и системи за поврзување кои помагаат да се зголеми безбедноста за сите на патот. Со оглед на тоа што сите системи се меѓусебно поврзани, како што е функцијата за автоматско сопирање, тие можат да дадат најдобри перформанси само кога автомобилот е опремен со најдобрите гуми. Иновативните решенија за полнење на електрични автомобили и хибридни погонски склопови ги прават вашите возила погодни за мобилноста на иднината. Безбедноста е главен приоритет на Continental, од единствената точка на контакт помеѓу вашето возило и патот, гумата и пошироко.

Иновирање на иднината: мегатрендови во мобилноста

Autonomous car interior concept. Front seats turned around and passengers can relaxing or working when they driving.  3D rendering image.
Woman and her electric car
White SUV in one-way street detected vehicle in the blind spot. Connected car concept. 3D rendering image.
Connected cars and autonomous cars concept. 3D rendering image.
Handsome man, on the way to work, riding bicycle beside the grey wall. The man is casually dressed and wears eyeglasses and carries black briefcase hung on shoulder. Blurred motion, copy space has been left.

Вистинското решение за секоја примена

Continental секогаш се стреми да ги понуди најдобрите решенија за гуми – и не само за автомобили. Нашето сеопфатно разбирање за пневматици и развојот на пневматици го применуваме и на различни други видови возила, од камиони, автобуси, земјени возила, пристанишни и индустриски возила, до трактори, велосипеди и мотоцикли.

Решенија за мотори

Без разлика дали барате брзина на патот или безбедност на теренски патеки: Continental ги нуди вистинските пневматици за мотоциклистите.

Moto

Решенија за камион и автобус

Ако ставите голема тежина на патот, потребни ви се гуми кои се поотпорни и подолготрајни. Гумите за камиони и автобуси на Continental се токму тоа.

Goods

Решенија за велосипеди 

Тркачи, планински велосипеди, крос-кантри велосипеди или трекинг велосипеди: нашиот оддел за велосипеди нуди гуми по мерка за секој велосипедист.

Tour/Urban

Решенија за специјални возила

Continental нуди избор на гуми за специјална намена за да можат тешките возила на градилиштето и камионите со палети безбедно да ја вршат својата работа.

ConstructionНа прв поглед: стручност за гумите која е важна

Разгледајте го асортиманост

на пневматиците Continental

We’re making mobility cleaner, safer, more intelligent and affordable for everyone.