You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Распространети во светот

Германски инженеринг

German Engineering spread into the world

Германските вредности за стручност проживеани на глобално ниво

Трудољубивост, прецизност и ефикасност: Ова се познатите атрибути на германското инженерство повеќе од еден век. Германското инженерство е нашата ДНК, но денес, Continental може да се пофали и со инженерска експертиза што се протега низ целиот свет: повеќе од 236.000 страсно посветени поединци во 58 земји и 561 локација го реализираат сонот за мобилност за клиентите секој ден. Само во одделот за гуми, речиси 57.000 вработени во 24 земји ги следат трендовите и промените на пазарот, ги користат побрзо од другите и побрзо доаѓаат до поефикасни решенија за нашите клиенти. Она што ги обединува е културата дефинирана со доверба и знаење дека успехот треба да се заработи. Гумите Continental секогаш се стремеле да бидат најдобри. Силниот глобален тимски дух е збогатен со вештините и експертизата на разновидна работна сила. Ние сме убедени: само вредностите создаваат вредност и ни овозможуваат да ги реализираме целите на нашата компанија за иновации, продуктивност и глобален раст.Инженерска експертиза ја поттикнува мобилноста на иднината

Continental работи на правење на нашите улици безбедни без да се загрози удобноста или задоволството при возењето од основањето на компанијата во 1871 година. Од раните иновации, како што е првата гума во светот со шари на слојот за газење во 1904 година, до визионерската палета на гуми за електрични возила eContact и нашите иновации во автомобилската технологија, Continental постојано го демонстрира својот пионерски дух: од Хановер во светот. И ние продолжуваме да го правиме тоа во сите области на нашиот бизнис – подготвени за трансформација на автомобилската индустрија, подготвени за иднината

Германска технологија: Највисоки стандарди за решенија за гуми

Германскиот инженеринг и точност не само што се легендарни, туку и најсовремени. Continental се обидува да го докаже овој инвентивен дух со секој нов производ. Нашиот инженерски центар со над 1.000 научници, дизајнери и инженери во Хановер, Германија, измислува, развива и тестира со една едноставна цел на ум: да ја направи мобилноста побезбедна. Сето тоа, се разбира, според највисоките германски стандарди – речиси 150 години. 

Резултатот е широк асортиман на супериорни производи за практично сите форми на мобилност. Од гуми со високи перформанси за автомобили до иновативни решенија за лесни камиони, имаме решение за речиси секоја примена, потреба и пазар низ светот. И бидејќи на посебните предизвици им требаат посебни решенија, ние и дозволуваме природата да не води. Природата секогаш се прилагодува, се прилагодува на индивидуалните потреби и посебната средина. Ние работиме на сличен начин, правејќи го Вашиот предизвик наш, наоѓајќи индивидуални решенија од нашето широко портфолио кои најдобро одговараат на Вашето работење, локални потреби и специфични барања на пазарот.

 A new tire has to pass through several sections of Continental’s R&D department before it can go into series production.

Воведување на дигитализацијата: Продуктивност и мрежно производство на пневматици

Производството на гуми многу се подобри во последните 100 години. Повеќе ги нема валканите, смрдливи работилници во кои работниците со рака обликуваат гума. Денес, нашите вработени во производството гарантираат дека Continental навремено испорачува врвен квалитет – работејќи ефикасно, одржливо и безбедно. Ова вклучува примена на нови и иновативни технологии, одржување на работа на машините со оптимален капацитет, како и ефикасно управување со дефектите.

Затоа основањето на нашиот прв Технолошки центар со високи перформанси е значајна пресвртница. Една од првите производствени погони на Continental е изградена во Корбах во 1907 година. Денес, малиот град во Германија е дом на иновативната фабрика Continental која го преместува производството на гуми во дигиталната ера користејќи машини и производствени процеси кои се целосно вмрежени и документирани преку сензорски системи и софтвер.

Two men working inside the High Performance Technology Center in Korbach

Погон за производство на гуми развиен во индустриски пристап 4.0: технолошки центар со високи перформанси

Само најдоброто за гумите Continental: Безбедноста е на прво место

Кога станува збор за безбедноста на патиштата, гумата е критичната точка на контакт помеѓу возилото и патот. На возачите им се потребни вистинските гуми за оптимални перформанси на сите површини и во сите сезони. Затоа никогаш не правиме компромиси за квалитетот. Кога Continental започна со работа пред повеќе од 100 години, производството на гуми беше повеќе или помалку добро осмислена рачна изработка. Денес тоа е високотехнолошки процес. Секој тип и модел на гума е дизајниран специјално за неговата намена. Прецизноста до најмалата хемиска компонента е суштинска во развојот на пластика, гума и полимери за нашите производи. Тесно соработувајќи со нашите клиенти, дефинираме и развиваме приспособени формули кои испорачуваат готови производи со врвен квалитет. Ги одржуваме нашите високи стандарди за квалитет во сите наши операции со инвестирање во одржување, стандардизирање и подобрување на ефективноста и ефикасноста на нашите активности и деловни процеси во нашите оддели и погони за истражување и развој.

The mixing lab produces the vulcanized test pieces used in lab tests

Некогаш растевме со коњски сили и тампони за копита. Денес, нашиот раст е поттикнат од милијарди битови и бајти. Ова е процес на транзиција: Continental, производителот на гуми, добавувач на автомобили и индустриски партнер, стана Continental производител на водечки технологии и услуги. Овој процес на тековни промени нуди низа можности за нас.

Др. Елмар Дегенхарт, поранешен претседател на Извршниот одбор на Continental


Работејќи кон почист свет: Одржливост

Во Пневматици Continental ги почитуваме луѓето и животната средина. Нашата цел е активно да ги заштитиме природните ресурси на нашата планета. Затоа нашите дела се карактеризираат со постојана потрага по поголема ефикасност. Еден од нашите напори во оваа област е истражување и развој на алтернативни материјали за производство на гуми.

Неодамна ја отворивме нашата истражувачка лабораторија „Taraxagum Lab Anklam“ во Анклам, Мекленбург-Западна Померанија, Германија. Лабораторијата е посветена на земјоделските истражувања и процесот на екстракција на руско глуварче како алтернативен извор на суровина за гуменото дрво во тропските предели. Покрај развојот на нови материјали, Continental разви и пристап за рециклирање на отпадоци од гумени челични кабли од производство на гуми.

Urban Taraxagum Tire

Ширење низ светот: од германско до глобално инженерство

Наш домен се високотехнолошките гуми, интелигентните технологии за мобилност, транспортот на материјали и обработката на податоци. Од 1980-тите, Continental прогресивно се разви во меѓународна компанија која ги шири своите вредности и култура низ целиот свет за најдобро да им служи на клиентите во сите региони. Ние го обезбедуваме вистинското решение за секој поединечен пазар и потребите на секој поединечен клиент.

Continental engineering expertise spreading around the world

Разгледајте го асортиманост

на пневматиците Continental

We’re making mobility cleaner, safer, more intelligent and affordable for everyone.