You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Прославете што сте дел од семејство

Оригинална опрема

Covert car

Возење на претпочитан избор

Големи се шансите веќе да возите автомобил во кој има Continental делови. Бидејќи производителите на автомобили во Европа толку многу им веруваат на нашите производи, тие користат гуми Continental за секој трет нов автомобил кај повеќе од 800 модели. Ова нè прави претпочитан избор на производители на автомобили и нè позиционира далеку пред сите наши конкуренти. 

Без разлика на марката на Вашиот нов автомобил, без разлика дали ќе се префрлите од мал автомобил во семејно комбе или конечно ќе го земете Вашиот автомобил од соништата, производителите знаат: Пневматиците Continental важат за доверлива безбедност.

Не беше лесен патот да се стигне до таму: потребни се во просек четири години од студијата за концепт до монтирање на една од нашите гуми на нов автомобил направен од меѓународен производител. За тоа време, развиваме гума што најдобро одговара за моделот на автомобилот и за пазарот каде што е пуштена, а потоа ја подложуваме на околу 100 внатрешни тестови. Купувачите на автомобили на крајот сакаат гуми со највисок квалитет и, пред сè, највисока безбедност што ќе траат што е можно подолго и ќе им дозволат да уживаат во нивниот нов автомобил долго време.

3 прашања за: Улрих Мертин за развој на пневматици со ОО

Развојот на гуми со ОО е многу напорен бизнис. Во која фаза на развој на автомобил производителите вообичаено стапуваат во контакт со Continental?

Вака да ви кажам: кога добиваме барање, обично имаме меѓу три и четири години да ја развиеме идеалната гума за нов модел на автомобил. Но, сега, на пример, имаме интерес за проекти кои треба да бидат финализирани за две години. Овие продолжени рокови ни овозможуваат да ги исполниме барањата повеќе од соодветно. Меѓутоа, во најдобар случај, секако би се вклучиле во концептната фаза на развој на нов автомобил. И иако тоа можеби не е норма, сепак се случува.

Ulrich Mertin

Кои се клучните карактеристики на перформанси што производителот на автомобили очекува да ги испорача производителот на гуми?

Се разликува од една земја до друга и навистина од еден производител до друг. Општо земено, основните барања првенствено се однесуваат на безбедноста и на намалување на отпорот на тркалање, нивоата на бучава во кабината и надворешната бучава – сето тоа без да се загрози безбедноста. Барањата исто така се менуваат со текот на времето, особено со новите технологии.  На пример, во 1980-тите, отпорот на тркалање и потрошувачката на гориво играа релативно помала улога, но тоа фундаментално се промени со порастот (и барањата) на електричната мобилност. Сè на сè, поместувањето на границите во сите насоки е наша непосредна мисија.

Како се уверувате дека ново развиената гума со ОО ги исполнува високите очекувања на производителите на автомобили?

Извршуваме безброј тестови на крајот од развојниот процес, прво во лабораториите, а потоа на патеката. Особено пневматиците со ОО се подложени на сеопфатно тестирање. Целта е да ги надминеме нашите цели за перформанси, било да е тоа за создавање бучава, забавување или отпорност на тркалање. Тестовите во лабораториски услови се проследени со тест возење во реални услови на нашите тест патеки. Секој тим има свои тест возачи за да се справи со оваа задача и да процени дали ново развиената гума исто така работи добро на патот.

Бидете дел од најголемата светска заедница – со гумите со ОО на Continental

Земате нов автомобил? Пневматиците со оригинална опрема играат интегрална улога во постигнувањето на комфор и перформанси посакувани за автомобилот и во голема мера влијаат на целокупното задоволство на возачот од возилото. Што е најважно, тие гарантираат безбедно патување за Вас и Вашето семејство.

Разгледајте го асортиманост

на пневматиците Continental

We’re making mobility cleaner, safer, more intelligent and affordable for everyone.