Во моментов се наоѓате на нашата веб-локација Macedonia. Исто така, може да преминете на некоја од многуте наши локации ширум светот.
All locations

Дизајнирани за екстреми

Extreme E

Extreme E race car driving through mud

Спонзорство на Extreme E

Extreme E како нов концепт на тркање ќе организира трки со електрични теренци во екстремни услови за да ја подигне свеста за видливите последици од климатските промени. Трките се одржуваат на различни локации низ светот кои веќе покажуваат конкретни ефекти од климатските промени. Саудиска Арабија, Сенегал, Гренланд, Сардинија беа најавени како места за трки за дебитантската сезона, и последното возбудливо место што треба да се дефинира. 

| Photographer: Shivraj Gohil| Event: Extreme E Testing October 2019| Location: Chateau De Lastours| Series: Extreme E| Country: France |

Continental е основачки партнер на серијата Extreme E за 2019 и 2020 година. Почнувајќи со трките, ќе бидеме премиум партнер и снабдувач на гуми во серијата 1-3 од 2021 до 2023 година.

Како спонзор на Extreme E ќе ги опремиме тимовите со специјално направени гуми и ќе ги прикажеме перформансите на гумите Continental во екстремни услови во многу различни средини. 

Ова ја нагласува нашата инженерска компетентност и технолошка експертиза.

Со Extreme E сакаме да ги инспирираме ентузијастите во мотоспортот, а исто така и да информираме за предизвиците на животната средина во интересно, спортско опкружување.

Extreme E car driving in the desert.

Extreme E е исто така иновативен формат кој се занимава со важни трендови во нашата индустрија како што се електрификацијата, трендовите кон теренските возилата, како и со цел да се создаде свест во темата за одржливост.

Серијата има за цел да ги комбинира мотоспортот од светска класа и возењето во најсложените средини во светот, обезбедувајќи им на производителите важна платформа за истражување и развој на нивните решенија за одржлива мобилност. 

| Photographer: Shivraj Gohil| Event: Extreme E Testing October 2019| Location: Chateau De Lastours| Series: Extreme E| Country: France || Driver: Mikaela Ahlin-Kottulinsky| Car: Odyssey 21|