Aktualisht jeni në faqen tonë të internetit Albania. Gjithashtu mund të kaloni te një nga shumë vendndodhjet tona të tjera në mbarë botën
All locations

Një klas më vete

Gomat Continental

Continental offers tires for a wide range of vehicle types.


Ne mundësojmë udhëtimin përpara

Gomat janë pika thelbësore e kontaktit midis një automjeti dhe rrugës. Ne punojmë për t’u siguruar që gomat tuaja të ofrojnë gjithmonë frenim të shkëlqyer, siguri maksimale dhe kënaqësi të pastër në drejtimin e makinës. Kjo është arsyeja pse Continental është një nga prodhuesit kryesorë të gomave në Evropë.

Por prisni, ka edhe më shumë! Ne renditemi ndër pesë furnizuesit kryesorë për automobilat në mbarë botën, me divizione të specializuara në sistemet e frenimit, instrumentacionin, sistemet dhe komponentët për shasitë, pjesët elektronike të automjeteve, zgjidhje info-argëtimi dhe elastomerët teknikë. Ne jemi gjithashtu një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të gomave për pasagjerë në tregun e pajisjeve origjinale dhe pjesëve të ndërrimit. Në mbarë botën, korporata ka më shumë se 236 000 punonjës në 58 shtete dhe 561 vendndodhje. Jemi një familje e madhe.

Siç mund ta shihni, pasioni për lëvizshmërinë është në qendër të gjithçkaje që bëjmë. Qëllimi ynë është ta bëjmë lëvizjen më të pastër, më të sigurt, më inteligjente dhe të përballueshme për të gjithë. Ndërsa përgatitemi për të ardhmen e gjelbër të lëvizshmërisë, ne i kemi vendosur vetes synime ambicioze të krijuara për të reduktuar ndikimin mjedisor të produkteve tona dhe automjeteve që i përdorin ato. Zbuloni më shumë këtu.

Tradita dhe progresi

Ne kemi prodhuar goma për më shumë se 150 vjet. Të mëdha dhe të vogla, të rënda dhe të holla, të shpejta dhe të forta. Gomat tona kanë qenë në makina garash dhe biçikleta të Tour de France, ato kanë thyer rekorde të shpejtësisë dhe distancës së përshkuar, janë testuar rregullisht si më të mirat në kategori dhe shpesh kanë qenë të parat e llojit të tyre. Ne shpikëm faqen shkelëse të parë të gomave me motiv. Dhe gomën e parë pa kamerdare. Plus makinën e parë në botë pa shofer. Gjithashtu gomën e parë ekologjike në botë. Dhe gomën më të shpejtë në botë të ligjshme për rrugë. Këto janë shumë “të para”, dhe sa kemi filluar t’i rendisim të gjitha.

Continental Caoutchouc & Guttapercha Compagnie 1874

E themeluar në Hanover, Gjermani, në 1871, ne kemi grumbulluar një sasi të madhe njohurish dhe ekspertize. Për shembull, dekada kërkimesh dhe testimesh të gjera kanë vërtetuar pa dyshim se gomat nuk janë vendimtare vetëm për performancën e përgjithshme të një automjeti, por ato gjithashtu ndikojnë ndjeshëm edhe në fuqinë e frenimit.

Me theksin te progresi, ne përpiqemi vazhdimisht të optimizojmë gamën tonë të produkteve. Ekipet e zhvillimit të produkteve Continental punojnë për të maksimizuar të gjitha karakteristikat që kanë të bëjnë me sigurinë e gomave tona, duke minimizuar njëkohësisht rezistencën në rrotullim. Këto aspekte japin një kontribut themelor në sigurinë dhe qëndrueshmërinë mjedisore në drejtimin e makinës.

Goma e duhur për çdo automjet

Continental gjithmonë përpiqet të ofrojë zgjidhjet më të mira të gomave, pa marrë parasysh automjetin. Ne aplikojmë arsyetimin tonë gjithëpërfshirës për kërkimin, zhvillimin dhe testimin në një gamë të gjerë gomash, secila e përshtatur në mënyrë të përkryer për qëllimin e tyre. 

Gomat tona vijnë në shumë forma dhe madhësi: të mëdha dhe të vogla, të rënda dhe të holla, të shpejta dhe të forta. Gomat tona kanë qenë në makina garash dhe biçikleta të Tour de France, ato kanë thyer rekorde të shpejtësisë dhe distancës së përshkuar dhe janë testuar rregullisht si më të mirat në kategori dhe shpesh kanë qenë të parat e llojit të tyre.

Tires in different shapes and sizes froam small to big.

Testimi i gomave në çdo situatë

Ne i testojmë fuqishëm gomat tona në terrene sfiduese anembanë globit, duke përfshirë edhe Contidrom, pistën tonë të brendshme pranë Hanoverit. Brenda Contidrom është sistemi i parë plotësisht i automatizuar në botë i testimit të gomave, AIBA, ku testet kryhen gjatë të gjithë vitit në sipërfaqe rruge të lagur dhe të thatë.

Ky fokus i paepur në secilin aspekt të sigurisë dhe performancës konfirmohet në mënyrë të përsëritur nga teste të pavarura në mbarë botën, ku ne arrijmë rregullisht rekomandimet dhe vlerësimet më të larta.

Për më tepër, gomat tona duhet të kalojnë gjithashtu qindra teste të rrepta të prodhuesve të automjeteve për t’u siguruar që ato të performojnë sipas standardeve më të larta. Vetëm atëherë gomat Continental miratohen si pajisje origjinale (OE).

Verifikuar nga partnerët

Një gomë pajisje origjinale Continental në automjetin elektrik Polestar 2 Një gomë pajisje origjinale Continental në automjetin elektrik Polestar 2

Automjetet moderne funksionojnë përmes një ndërveprimi kompleks të komponentëve të sofistikuar, dhe kjo përfshin edhe gomat. Seti i duhur i gomave garanton që performanca e makinës në letër të kthehet në performancë në rrugë.

Është gjë e mirë, pra, që një në tre vetura pasagjerësh në Evropë të dorëzuara nga fabrika është e pajisur me goma nga Continental. Si furnizuesi kryesor OE në tregun evropian, marrja e miratimit nga partnerët tanë është një shenjë e cilësisë së jashtëzakonshme të një produkti. Suksesi ynë në këtë fushë pasqyron gjithashtu angazhimin tonë për lëvizshmëri me qëndrueshmëri mjedisore: Gomat origjinale të Continental kanë marrë miratime për më shumë se 40% të modeleve plotësisht elektrike të makinave të pasagjerëve dhe furgonëve të prodhuara në Evropë dhe mbi 50% në Amerikë. Ne gjithashtu furnizojmë me goma gjashtë nga 10 prodhuesit më të suksesshëm të makinave elektrike.