You are currently at our Albania website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Pjesa më e zhurmshme e një udhëtimi me makinë është ajo që vjen nga rruga

Përveçse kur nuk është

Two little children asleep in the car as seen from the rear vanity mirror

ContiSilent™ redukton zhurmën e rrugës, kështu që ju mund të shijoni qetësinë 


Në Continental, ne besojmë se drejtimi i makinës duhet të jetë i qetë, relaksues dhe pa zhurmë të tepërt. Kur hipni në makinën tuaj, vendosni rripin e sigurimit dhe ndizni motorin, zhurma e rrugës duhet të zhduket së bashku me botën e jashtme. Ju jeni i zoti i fatit tuaj në drejtimin e makinës, përgjegjësi për tingujt përreth jush.

Në fund të fundit, ka gjëra shumëherë më të mira për të dëgjuar sesa gomat që bien në kontakt me rrugën. Si për shembull, fëmijët tuaj që qeshin në sediljen e pasme, partnerja juaj që këndon pa zhurmë ose thjesht qetësinë.

Për t’ju ndihmuar që t’i shijoni këto momente të vogla, ne krijuam ContiSilent™. Teknologjia jonë novatore e gomave redukton komponentët e zhurmës së rrotullimit të perceptuar si veçanërisht të bezdisshme deri në 9 dB(A), në mënyrë që ju të dëgjoni çfarëdo të dëshironi.

Shkalla në decibel - nga heshtja në zhurmën e rrugës

Zhurma e rrugës mund të prishë një udhëtim të qetë. Përveçse kur nuk mund të jetë


Nëntë decibel – kaq mund t’i zvogëlojë ContiSilent™ komponentët e zhurmës së rrotullimit të perceptuar si veçanërisht të bezdisshme brenda automjetit.


Një amortizues i brendshëm i gomave, prej shkume poliuretani, është ngjitur në sipërfaqen e brendshme të faqes shkelëse të gomës, për të amortizuar rrugën. Ai bllokon transmetimin e dridhjes së gomës përmes timonit në brendësi të makinës. Kjo do të thotë se pasagjerët tuaj, në vend që të humbasin batutën, ata mund të qeshin gjatë dhe fort me shakanë tuaj të papërshtatshme.

Dhe meqenëse shkuma ContiSilent™ është ngjitur me veshjen e gomave pas procesit të prodhimit të gomave dhe është e pajtueshme me të gjitha disqet e disponueshme gjerësisht, teknologjia nuk ndikon në performancën e drejtimit, kilometrazhin, ngarkesën ose shpejtësinë e makinës suaj. Për të mos përmendur që është e fortë dhe mban formën e saj pavarësisht nga temperatura, që do të thotë se edhe në vapën e verës, ajo i redukton deri në 9 dB(A) komponentët e zhurmës së rrotullimit të perceptuar si veçanërisht të bezdisshëm brenda automjetit.

Dad with his baby

Çdo gomë është e njëjtë. Përveçse kur nuk është


Një udhëtim më i qetë. Nuk po kërkojmë shumë, apo jo? Është krejtësisht e arsyeshme të dëshironi të bëni një bisedë pa konkurruar me zhurmën e rrugës, ose të jeni në gjendje të shijoni qetësinë pasi foshnja juaj më në fund ka rënë në gjumë. Për fat të mirë, ka shumë karakteristika të gomave, që nga gjerësia, përbërja e gomës deri te forma e bllokut të faqes shkelëse, të cilat ndihmojnë në uljen e zhurmës së rrugës.

ContiSilent™ i merr të gjitha këto veçori ekzistuese – duke përfshirë edhe ato të gomave verore më të optimizuara për zhurmën – dhe shton një shtresë shtesë për izolimin e zhurmës për të ofruar një përvojë më të qetë në drejtimin e makinës. Dhe ndryshimi? Është i konsiderueshëm: një reduktim prej 9 dB(A) në komponentët e zhurmës së rrotullimit të perceptuar si veçanërisht të bezdisshme brenda automjetit.

Për ta ilustruar, veshi i njeriut percepton çdo reduktim prej 10 dB si përgjysmim të zhurmës, dhe kumbimi “A” i referohet të gjithë zhurmës që është brenda intervalit të dëgjimit të njeriut.

Pyetjet mëtë shpeshta

Si funksionon teknologjia e gomave ContiSilent™?
Një shtresë e veçantë shkume poliuretani është e ngjitur në sipërfaqen e brendshme të faqes shkelëse të gomës, për të përthithur zhurmën e zgavrës së gomave dhe për të parandaluar transmetimin te trupi i automjetit. Me fjalë të tjera, parandalon transferimin e dridhjeve nga goma në timon, bosht dhe, përfundimisht, në kabinë, duke reduktuar zhurmën e rrugës brenda makinës.

Sa ndryshim përbëjnë 9 dB (A)?
Veshi i njeriut e percepton çdo reduktim të zhurmës prej 10 dB si përgjysmim të zhurmës së dëgjueshme. Kështu, për shembull, një bisedë normale është afërsisht 60 dB dhe e bërtitura 70 dB. Kumbimi “A” i referohet një sërë tingujsh, të lidhur me zhurmën mjedisore dhe industriale të nivelit të ulët. Kjo do të thotë se një reduktim prej 9 dB(A) në komponentët e zhurmës së rrotullimit të perceptuar si veçanërisht të bezdisshëm brenda automjetit krijon një përvojë shumë më të qetë në drejtimin e makinës. Megjithatë, vini re se niveli i reduktimit të zhurmës së brendshme varet nga lloji i automjetit, shpejtësia e tij dhe sipërfaqja e rrugës.

A do të ndikojë në performancën e makinës sime ose të gomave?
Aspak. Meqenëse të gjithë përbërësit e tjerë të gomave mbeten të njëjtë, nuk ka dallime në aspektin e karakteristikave të performancës si frenimi, manovrimi, kilometrazhi, ngarkesa, kapaciteti i shpejtësisë ose performanca në rrugë të lagur. Thjesht thith zhurmën e rrugës.

Si mund të gjej goma me teknologjinë ContiSilent™?
ContiSilent™ instalohet gjatë prodhimit. Është zhvilluar për gomat verore dhe është e përputhshme me të gjitha disqet standarde, të montuara, të ndryshuara dhe të përdorura si çdo gomë pajisjeje standarde. Ju mund t’i gjeni të gjitha modelet e disponueshme në faqen tonë të internetit ose të zgjidhni nga përzgjedhja e mëposhtme.

Tire with ContiSilent technology

Përmbajtje të ngjashme

Shkarkimet

Fleta e produktit ContiSilent

Fleta e produktit ContiSilent

pdf 273 KB