You are currently at our Albania website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Gomë pas gome:

Rishpikja e rrotës me qëndrueshmëri mjedisore

Sjellja e qëndrueshmërisë mjedisore në nivelin NXT

Në një epokë në të cilën gjurmët tona ekologjike kanë më shumë rëndësi se kurrë, ne qëndrojmë në ballë të zhvillimit të qëndrueshmërisë mjedisore në industrinë e gomave. Ambicia jonë nuk është vetëm të përmbushim standardet, por është t'i ripërcaktojmë ato. Ne e kuptojmë se një përkushtim ndaj qëndrueshmërisë mjedisore nuk është vetëm i mirë për planetin, por është gjithashtu i mirë për biznesin. Drejtimi i gjelbër është i vetmi drejtim që sjell zgjidhje novatore që përputhen si me nevojat e botës ashtu edhe me kërkesat e tregut.

Zhytuni në botën e zhvillimit të gomave me ne. Mësoni rreth aftësive tona të avancuara të prodhimit të gomave që po nxisin ndryshimin dhe ri-imagjinojnë atë që është e mundur. Nga lëndët e para deri te produkti përfundimtar, teknologjia jonë e fjalës së fundit na mundëson të rrisim efikasitetin, të zvogëlojmë mbetjet dhe të ofrojmë një produkt që performon sipas standardeve më të larta.

Tire production

Dhe çfarë ka më pas? Vizioni ynë për të ardhmen është i guximshëm dhe i qartë - një e ardhme ku një gomë me 100% qëndrueshmëri mjedisore nuk është më thjesht një ëndërr, por një realitet. Me kërkimin dhe zhvillimin, dizajnin novator dhe një përkushtim të thellë ndaj qëndrueshmërisë mjedisore, ne po hapim rrugën për një gjeneratë krejtësisht të re gomash.

E ardhmja fillon këtu. Eksploroni, mësoni dhe bashkohuni me ne ndërsa formojmë një të ardhme më të qëndrueshme nga ana mjedisore për industrinë e gomave. Sepse ne jo vetëm prodhojmë goma, por ne sjellim një ndryshim.

Inovacioni

"Inovacioni është aftësia për të parë ndryshimin si një mundësi, jo një kërcënim."

Steve Jobs, themelues dhe CEO i Apple

Zemra e industrisë së automobilave: Imagjinoni këtë: jeni duke drejtuar automjetin në autostradë dhe papritmas vëreni një makinë në korsinë pranë jush, e cila nuk duket si çdo gjë që keni parë ndonjëherë më parë. Është e hijshme, është moderne dhe është e mbushur me veçori novatore që e bëjnë makinën tuaj aktuale të duket si një relikt i së shkuarës. Inovacioni ka qenë gjithmonë në qendër të industrisë së automobilave, duke nxitur zhvillimin e teknologjive dhe modeleve të reja që sfidojnë kufijtë e asaj që është e mundur. Nga motorët hibridë dhe elektrikë te sistemet e avancuara asistuese për shoferin, bota e makinave po zhvillohet vazhdimisht për të përmbushur nevojat dhe dëshirat e shoferëve të sotëm.

Një fushë ku inovacioni ka pasur një ndikim të rëndësishëm është në fushën e sigurisë. Karakteristika të tilla si monitorimi i pikave të verbra, paralajmërimet e daljes nga korsia dhe kontrolli adaptiv i udhëtimit kanë ndihmuar për ta bërë drejtimin më të sigurt se kurrë më parë. Për më tepër, përparimet në materiale dhe prodhim kanë çuar në makina më të forta dhe më të qëndrueshme që janë të pajisura më mirë për t'i bërë ballë përplasjes. Një fushë tjetër e inovacionit në industrinë e makinave është në fushën e qëndrueshmërisë mjedisore.

Efikasiteti: Nga motorët hibridë dhe elektrikë deri te proceset më efikase të prodhimit, prodhuesit e automjeteve po gjejnë mënyra të reja për të reduktuar gjurmën e tyre të karbonit dhe për të krijuar një produkt më miqësor me mjedisin. Por ndoshta fusha më emocionuese e inovacionit në industrinë e makinave është në fushën e drejtimit autonom. Makinat që ecin vetë kanë potencialin për të revolucionarizuar mënyrën se si udhëtojmë, duke e bërë atë më të sigurt dhe më efikas se kurrë më parë. 

Ndërsa ka ende shumë sfida për të kapërcyer përpara se makinat plotësisht autonome të bëhen realitet, industria po bën hapa të rëndësishëm në këtë drejtim. Si përfundim, industria e makinave sjell vazhdimisht inovacion dhe shtyn kufijtë e asaj që është e mundur. Nga siguria te qëndrueshmëria mjedisore te drejtimi autonom, nuk mungojnë zhvillimet emocionuese në horizont. Duke vazhduar me përparimet më të fundit dhe duke zgjedhur makina që përfshijnë këto risi, ne të gjithë mund të përfitojmë një përvojë drejtimi më të sigurt, më të qëndrueshme nga ana mjedisore dhe më emocionuese.


Ndryshimi i drejtimit të mjetit

Gomat e qëndrueshme nga ana mjedisore janë thelbësore për disa arsye. Ato jo vetëm që kontribuojnë në ruajtjen e mjedisit, por gjithashtu përputhen me një kërkesë në rritje të konsumatorëve për produkte të qëndrueshme nga ana mjedisore, duke hapur rrugën për një epokë të re në industrinë e automobilave.

Environmental preservation

Gomat tradicionale prodhohen nga materiale që mund të jenë të dëmshme për mjedisin, si në prodhimin ashtu edhe në asgjësimin e tyre. Cikli i jetës së një gome nga prodhimi, përdorimi deri te asgjësimi rezulton në emetime të konsiderueshme të CO2. Gomat e qëndrueshme nga ana mjedisore janë zhvilluar duke përdorur materiale miqësore me mjedisin dhe procese prodhimi që reduktojnë këto emetime.

Usage of recycled and renewable materials

Gomat e qëndrueshme nga ana mjedisore shpesh përfshijnë materiale të ricikluara ose burime të rinovueshme. Për shembull, disa kompani po eksperimentojnë me materiale me burim biologjik si goma natyrale, bio-vajra, apo edhe goma të ricikluara. Kjo mënyrë veprimi kontribuon në një ekonomi cirkulare, duke reduktuar varësinë nga burimet e parinovueshme.

Natural rubber as a sustainable materia

Gomat tradicionale, kur eliminohen, kontribuojnë në landfille ose digjen, duke shkaktuar ndotje. Një gomë me qëndrueshmëri mjedisore, e projektuar duke pasur parasysh fundin e jetëgjatësisë, mund të riciklohet, ripërdoret ose dekompozohet në mënyrë më efikase, duke reduktuar problemin e mbetjeve të gomave.

Tire life cycle of a tire

Me rritjen e vetëdijes ekologjike, më shumë konsumatorë po kërkojnë produkte miqësore me mjedisin. Gomat e qëndrueshme përputhen me këtë ndryshim, duke u ofruar prodhuesve një avantazh konkurrues.

Customers choosing highly demanded tires

Shumë vende po zbatojnë rregulla më të rrepta mjedisore, duke i shtyrë industritë drejt praktikave më të gjelbra. Kalimi në goma të qëndrueshme mund t'i ndihmojë kompanitë të qëndrojnë një hap përpara këtyre rregulloreve.

Triple A Label for guidance

Materialet alternative

Krijimi i gomës të së ardhmes nuk është vetëm një aspiratë, është një realitet që po merr formë pikërisht tani. Duke shfrytëzuar fuqinë e materialeve të certifikuara të rinovueshme, të ricikluara dhe të balancës së masës të tilla si rrëshira të bazuara në materialet e mbetura nga industria e letrës dhe drurit, silikat nga hiri i lëvozhgave të orizit, gomë natyrale, teknologjia ContiRe.Tex: shishe PET të ricikluara, gomë sintetike e qëndrueshme dhe karbon i zi i bërë nga lëndë e parë bio-cirkulare dhe/ose cirkulare.

Siç është, UltraContact NXT ka deri në 65%* të materialit të ricikluar, të rinovueshëm dhe të certifikuar. Deri në 37 për qind të materialeve riciklohen ose rinovohen. Për më tepër, ne siguruam një sasi deri në 28 për qind materiale të certifikuara nga ISCC PLUS për qasjen e balancës së masës nga lëndë ushqyese me bazë biologjike, bio-cirkulare dhe/ose cirkulare të përdorura në përbërës dhe faqen shkelëse të gomës.

Continental UötraContact NXT tire made out of 65% sustainable materials

Ne po shtojmë gjithashtu nivelin tonë të riciklimit, me shishet plastike PET që përpunohen dhe ri-integrohen në prodhimin e gomave të reja, duke kontribuar në një ekonomi të fortë cirkulare. Në fakt, çeliku që përforcon gomat tona tani është nxjerrë kryesisht nga burime të ricikluara, duke siguruar forcën dhe qëndrueshmërinë që keni pritur, por me një ndikim shumë të reduktuar në mjedis.

Rrëshirat e bazuara në materialet e mbetura nga industria e letrës dhe drurit, po hyjnë gjithashtu në ekuacionin e prodhimit të gomave, duke dëshmuar se ne mund të përputhim performancën me qëndrueshmërinë. Të përdorura në goma, rrëshirat lejojnë përbërje shumë fleksibël për të përmirësuar mbërthimin e materialit.

Realiteti është se ne jemi tashmë më shumë se në gjysmë të rrugës. Një përqindje e madhe prej 65%* e UltraContact NXT është krijuar nga këto materiale miqësore me mjedisin dhe ne jemi të përkushtuar ta rrisim këtë shifër. Ne po sjellim inovacion, po përparojmë dhe po ndjekim pa pushim një të ardhme ku gomat 100% të qëndrueshme nga ana mjedisore janë normë, jo përjashtim. Kjo nuk është vetëm e ardhmja e prodhimit të gomave, por e ardhmja e planetit tonë.

Continental UltraContact NXT recycled and renewable materials

*  Përqindja e saktë varet nga madhësia e gomave. UltraContact NXT përmban 37% material të ricikluar dhe të rinovueshëm. Për më tepër, Continental siguroi një sasi prej 28% të materialeve të certifikuara për qasjen e balancës së masës nga lëndë ushqyese me bazë biologjike, bio-cirkulare dhe/ose cirkulare.

Zgjidhjet e transitit të gjelbër

Lëvizshmëria e qëndrueshmërisë mjedisore është thelbësore për disa arsye, duke filluar nga shëndeti mjedisor deri te barazia sociale dhe vitaliteti ekonomik. Ja disa arsye kryesore pse lëvizshmëria e qëndrueshme është e një rëndësie të madhe:

Qëndrueshmëria mjedisore: Format konvencionale të transportit kontribuojnë ndjeshëm në emetimet globale të karbonit, duke çuar në ndryshimin e klimës. Zgjidhjet e lëvizshmërisë së qëndrueshme, si automjetet elektrike, bashkimi i automjeteve ose transporti publik i përmirësuar, mund të ndihmojnë në reduktimin e këtyre emetimeve, duke ndihmuar në luftën kundër ngrohjes globale. Për më tepër, lëvizshmëria e qëndrueshme ndihmon në përmirësimin e cilësisë së ajrit, duke reduktuar rreziqet shëndetësore që lidhen me ndotjen e ajrit.

Efikasiteti ekonomik: Transporti i qëndrueshëm shpesh fokusohet në optimizimin e përdorimit të burimeve, gjë që mund të çojë në kursime të konsiderueshme të kostos me kalimin e kohës. Për shembull, automjetet elektrike, pavarësisht se kanë kosto më të larta paraprake, kanë kosto më të ulëta operative sesa automjetet tradicionale me benzinë. Në mënyrë të ngjashme, investimi në infrastrukturën e transportit publik mund të çojë në përfitime ekonomike afatgjata duke reduktuar mbipopullimin, duke përmirësuar produktivitetin dhe duke mbështetur ekonominë lokale

Public transportation 

Barazia sociale: Lëvizshmëria e qëndrueshme siguron që të gjithë njerëzit të kenë akses në opsione transporti të besueshme, të sigurta dhe të përballueshme, pavarësisht nga statusi i tyre social-ekonomik. Kjo rrit cilësinë e jetës duke ofruar akses më të mirë në mundësi, shërbime dhe ndërveprime sociale.

Planifikimi urban dhe shëndeti publik: Një fokus në lëvizshmërinë e qëndrueshme shpesh inkurajon një planifikim urban më inteligjent, me theks në ecjen dhe rrugët miqësore për biçikletat. Kjo mund të çojë në një mënyrë jetese më aktive, më të shëndetshme, duke reduktuar rrezikun e obezitetit, sëmundjeve të zemrës dhe problemeve të tjera shëndetësore që lidhen me stilin e jetesës sedentare.

Ruajtja e burimeve: Duke promovuar përdorimin më efikas të automjeteve dhe karburantit, lëvizshmëria e qëndrueshme ndihmon në ruajtjen e burimeve të vlefshme. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në një epokë të shtimit të mungesës së burimeve dhe rritjes së çmimeve të karburantit.

Si përfundim, lëvizshmëria e qëndrueshme nuk është thjesht një çështje e kujdesit mjedisor. Është një mënyrë veprimi holistike që përfshin shëndetin, stabilitetin ekonomik, barazinë sociale dhe cilësinë e përgjithshme të jetës. Prandaj, përqafimi i lëvizshmërisë së qëndrueshme është thelbësor në krijimin e një të ardhmeje elastike, të barabartë dhe të begatë.

Shared mobility solution carpooling

Këshilla dhe truke për stilin e jetës

Integrimi i qëndrueshmërisë në stilin tuaj të jetesës mund të fillojë pikërisht në shtëpinë tuaj. Rregullime të vogla si kalimi në drita LED që kursejnë energji, shkëputja e pajisjeve kur nuk janë në përdorim ose ndryshimi i cilësimeve të termostatit mund të reduktojnë ndjeshëm konsumin e energjisë.

Kur bëhet fjalë për transportin, merrni parasysh opsionet e qëndrueshme si ecja, çiklizmi, përdorimi i transportit publik ose zgjedhja e automjeteve hibride ose elektrike kur është e nevojshme. Edhe zgjedhja e udhëtimit të përbashkët me makinë mund të luajë një rol në reduktimin e emetimeve të karbonit.

Aplikoni moton "zvogëloni, ripërdorni, ricikloni" për të frenuar prodhimin e mbeturinave. Huazoni, ripërdorni ose blini artikuj të përdorur përpara se të blini të rinj. Kufizoni mbeturinat tuaja duke ricikluar, kompostuar dhe duke zgjedhur produkte me paketim minimal. Kini parasysh se reduktimi i konsumit është shpesh mënyra më efektive për të minimizuar mbeturinat.

Rishikoni edhe zakonet tuaja të të ngrënit. Përfshirja e më shumë vakteve me bazë bimore në dietën tuaj dhe zgjedhja e produkteve shtazore organike me burim lokal, kur është e nevojshme, mund të kontribuojë në zvogëlimin e gjurmës së karbonit. Gjithashtu, tregohuni vigjilentë për minimizimin e mbetjeve ushqimore.

Kur bëni blerje, jepuni mbështetjen tuaj markave të qëndrueshme dhe etike. Kërkoni produkte me certifikata si Fair Trade ose Rainforest Alliance. Ndryshimet e vogla në përdorimin e ujit, si mbyllja e rubinetit kur lani dhëmbët ose bëni dushe më të shkurtra, mund të kontribuojnë në ruajtjen e konsiderueshme të ujit.

Së fundi, nëse keni hapësirë, merrni parasysh gjelbërimin e mjedisit tuaj duke mbjellë një kopsht perimesh ose disa barishte në dritaren tuaj. Kjo jo vetëm që ju siguron produkte të freskëta, por gjithashtu kontribuon në një mjedis më të shëndetshëm. Nëpërmjet këtyre hapave të thjeshtë por efektivë, ju mund të gërshetoni qëndrueshmërinë në strukturën e jetës suaj të përditshme.


Çfarë vjen për NXT në horizont? 

Çdo hap në jetën tonë të përditshme, sado i vogël qoftë, mund të jetë një pikënisje për të përqafuar qëndrueshmërinë mjedisore dhe për të kontribuar në një planet më të shëndetshëm dhe më rezistent.

Filloni udhëtimin tuaj me gomën UltraContact NXT e cila bazohet dhe frymëzohet nga Continental UltraContact tonë popullor. Prapashtesa "NXT" simbolizon rëndësinë e produktit si një moment historik për Continental në të ardhmen e zhvillimit dhe lëvizshmërisë së gomave. 

Në varësi të madhësisë së gomave të tij, UltraContact NXT është bërë deri në 65 për qind nga materiale të rinovueshme, të ricikluara dhe të certifikuara për balancën e masës. Materialet e rinovueshme janë deri në 32 për qind. Përqindja e materialeve të riciklueshme është deri në pesë për qind. Për më tepër, Continental siguroi një sasi deri në 28 për qind të materialeve të certifikuara me balancë të masës ISCC PLUS nga lëndë ushqyese biologjike, bio-cirkulare dhe/ose cirkulare.

Teknologjia novatore ContiRe.Tex e prezantuar tashmë është aplikuar edhe për UltraContact NXT. Ajo gjeneron fibra poliesteri me performancë të lartë të përdorura për të përforcuar trupin e gomave përmes riciklimit të shisheve PET, të cilat përndryshe do të kishin përfunduar në inceneratorë ose landfille.

Driving the future of sustainability with the new Continental UltraContact NXT

Ne kurrë nuk bëjmë kompromis për sigurinë me produktet tona. Me UltraContact NXT, ne jo vetëm që kemi rritur ndjeshëm përqindjen e materialeve të riciklueshme dhe të rinovueshme, por edhe vlerat e performancës: Të gjitha madhësitë e UltraContact NXT kanë një vlerësim Triple A në etiketën e gomave të BE-së dhe kështu kanë vlerën më të mirë në rezistencën gjatë rrotullimit, frenimin në sipërfaqe të lagësht dhe zhurmën e rrotullimit. UltraContact, baza e UltraContact NXT tonë, është produkti ynë kryesor për performancën në kilometrat e përshkuara brenda portofolit tonë të produkteve. Integrimi i materialeve të ricikluara dhe të rinovueshme nuk ka asnjë ndikim në këto kilometra të përshkuara.

Duke marrë parasysh disponueshmërinë e lëndëve të para alternative dhe mundësitë teknike aktuale, një gomë me 100% materiale të rinovueshme dhe të riciklueshme nuk është ende e mundur. Inxhinierët tanë të zhvillimit dhe ekspertët e materialeve po punojnë shumë për të përmirësuar qëndrueshmërinë e produkteve tona çdo ditë. Ne gjithmonë përpiqemi të arrijmë maksimumin e asaj që është e mundur për sa i përket teknologjisë dhe disponueshmërisë. Qëllimi i përgjithshëm i Continental është të jetë prodhuesi më progresiv i gomave në këtë fushë.