You are currently at our Albania website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Festoni të qenit pjesë e familjes

Pajisje origjinale

Covert car

Drejtimi i mjetit me zgjedhjet e preferuara

Shanset janë të mëdha që tashmë jeni duke drejtuar një makinë që ka pjesë Continental. Duke qenë se prodhuesit e makinave në Evropë u besojnë shumë produkteve tona, ata përdorin goma Continental në një në çdo tre makina të reja në më shumë se 800 modele. Kjo na bën zgjedhjen e preferuar të prodhuesve të makinave dhe na vendos në pararojë të të gjithë konkurrentëve tanë. 

Pavarësisht markës së makinës suaj të re, nëse kaloni nga një makinë e vogël në një furgon familjar, ose më në fund merrni në dorëzim makinën tuaj të ëndrrave, prodhuesit e dinë se: Gomat Continental janë sinonim i sigurisë së besueshme.

Nuk ka qenë një rrugë e lehtë për të mbërritur deri këtu: duhen mesatarisht katër vjet nga studimi i konceptit deri në montimin e një prej gomave tona në një makinë të re, të prodhuar nga një prodhues ndërkombëtar. Gjatë kësaj kohe, ne zhvillojmë një gomë që është më e përshtatshme për modelin e makinës dhe tregun ku ajo hidhet në shitje dhe më pas ajo i nënshtrohet rreth 100 testimeve të brendshme. Në fund të fundit, blerësit e makinave duan goma të cilësisë më të lartë dhe, mbi të gjitha, sigurinë më të lartë që të zgjasin sa më gjatë të jetë e mundur dhe t’u mundësojnë atyre ta shijojnë makinën e tyre të re për një kohë të gjatë.

3 pyetje për: Ulrich Mertin mbi zhvillimin e gomave origjinale

Zhvillimi i gomave origjinale është një biznes shumë kërkues. Në cilën fazë të zhvillimit të një makine prodhuesit zakonisht kontaktojnë me Continental?

Më lejoni ta shpreh kështu: kur marrim një kërkesë, zakonisht ne kemi nga tre deri në katër vjet për të zhvilluar gomën ideale për një model të ri makine. Por tani, për shembull, ne kemi kërkesa për projekte që duhet të finalizohen brenda dy vjetësh. Këto afate të zgjatura na lejojnë t’i përmbushim kërkesat më se mjaftueshëm. Megjithatë, në rastin më të mirë, sigurisht që do të përfshiheshim në fazën e konceptit të zhvillimit të një makine të re. Dhe megjithëse kjo mund të mos jetë norma, ajo ndodh.

Ulrich Mertin

Cilat janë karakteristikat kryesore të performancës që një prodhues automjetesh pret të ofrohen nga një prodhues gomash?

Ato ndryshojnë nga një shtet në tjetrin dhe në fakt nga një prodhues automjetesh në tjetrin. Në përgjithësi, kërkesat thelbësore lidhen kryesisht me sigurinë dhe me reduktimin e rezistencës në rrotullim, nivelet e zhurmës në kabinë dhe të zhurmës së jashtme – të gjitha pa komprometuar sigurinë. Kërkesat gjithashtu ndryshojnë me kalimin e kohës, veçanërisht me teknologjitë e reja.  Në vitet 1980, për shembull, rezistenca në rrotullim dhe konsumi i karburantit luanin një rol relativisht të ndërvarur, por kjo ka ndryshuar rrënjësisht me rritjen (dhe kërkesat) e lëvizshmërisë elektrike. Në përgjithësi, shtyrja e kufijve në çdo drejtim është misioni që kemi.

Si siguroheni ju që një gomë origjinale e sapozhvilluar i plotëson pritshmëritë e larta të prodhuesve të makinave?

Ne kryejmë testime të panumërta në fund të procesit të zhvillimit, fillimisht në laboratorë dhe më pas në pistë. Veçanërisht, gomat origjinale i nënshtrohen testimit gjithëpërfshirës. Qëllimi është të tejkalojmë objektivat tona të performancës, qoftë për gjenerimin e zhurmës, ngadalësimin ose rezistencën në rrotullim. Testimet në kushte laboratorike ndiqen nga testimet në kushte të jetës reale në pistat tona të testimit. Çdo ekip ka drejtuesit e vet të testimit për ta realizuar këtë detyrë dhe për të vlerësuar nëse një gomë e zhvilluar rishtazi funksionon mirë edhe në rrugë.

Bëhuni pjesë e komunitetit më të madh në botë - me gomat origjinale Continental

Po merrni në dorëzim një makinë të re? Gomat origjinale luajnë një rol integral në arritjen e komoditetit dhe aftësive të dëshiruara të performancës për një makinë dhe ndikojnë shumë në kënaqësinë e përgjithshme të shoferit me automjetin. Më e rëndësishmja, ato garantojnë udhëtime të sigurta për ju dhe familjen tuaj.