You are currently at our Albania website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Constantly moving forward

History

Scene from a historic tire production plant.

Për më shumë se 150 vjet, ne kemi qenë të apasionuar pas gomave

Continental ka një histori suksesi që nga viti 1871, kur kompania u themelua për herë të parë në Hanover, Gjermani. Kudo që njerëzit përpiqen t’i kthejnë në realitet idetë e tyre të lëvizshmërisë, ne jemi gati t’i mbështesim ata. Është një ideal i përbashkët që kalon nëpër çdo epokë të historisë sonë; teknologjitë, sistemet dhe zgjidhjet tona të shërbimit e bëjnë lëvizshmërinë dhe transportin më të sigurt, me më shumë qëndrueshmëri mjedisore, më të përshtatshëm, më të personalizuar dhe më të përballueshëm.

Ja një përmbledhje e fazave kyçe në 150 vjet inovacion dhe përparim – dhe një shikim tërheqës drejt të ardhmes.

Rruga drejt qëndrueshmërisë mjedisore (1991 - sot)

2021

Continental synon të bëhet kompania më progresive e gomave në botë. Conti GreenConcept thekson angazhimin tonë për të udhëhequr rrugën në drejtim të përgjegjësisë mjedisore dhe sociale deri në vitin 2030.

2018

Laboratori eksperimental “Taraxagum Lab” kryen kërkime të reja në kultivimin dhe përpunimin e luleradhiqeve ruse si një burim alternativ i lëndës së parë për pemën e gomës, një hap i madh përpara në prodhimin e gomave ekologjike.

ContiConnect, platforma dixhitale e monitorimit të gomave të Continental, ndihmon për t’i bërë flotat komerciale më efikase, me më shumë qëndrueshmëri mjedisore dhe të mirëmbajtura.

ContiConnect, platforma dixhitale

2013

ContiLifeCycle aplikon një kombinim krejtësisht unik të riciklimit dhe riveshjes së gomës për gomat e kamionëve Continental. Zgjidhja me qëndrueshmëri mjedisore zgjat jetëgjatësinë e gomave duke ulur ndjeshëm kostot.

riciklimit dhe riveshjes

2007

Continental bëhet një nga pesë furnizuesit kryesorëindustrinë e automobilave në mbarë botën.

2003

Prezantohet ContiSportContact 2 Vmax, goma e parë rrugore në botë e aprovuar për shpejtësi deri në 360 km/orë, më vonë, njihet nga Rekordet Botërore Guinness si goma më e shpejtë në botë e ligjshme për rrugë.

1991

ContiEcoContact dëshmon se qëndrueshmëria mjedisore nuk ka pse mbetet pas performancës ose sigurisë. Rezistenca e tij më e ulët në rrotullim përmirëson efikasitetin e karburantit ose distancën e përshkuar të automjetit, zgjat më shumë dhe lë më pak mbetje gome në asfalt.

ContiEcoContact

Momente në kohë: Arti i reklamimit

Epoka e artë e transportit dhe lëvizshmërisë ofroi frymëzim për një formë tjetër arti në zhvillim: reklamat. Në arkivat e Continental ruhet një koleksion mahnitës i posterëve të pikturuar që pasqyrojnë jo vetëm cilësitë e produkteve tona, por edhe aspiratat e klientëve tanë.

Pavarësisht nëse bëhej fjalë për performancën, sigurinë ose thjesht magjepsjen e udhëtimeve në vende ekzotike, ka shumë për të shijuar në këto fotografi shumëngjyrëshe të historisë kulturore.

Ndërkombëtarizimi (1961 - 1990)

1987

Themelohet Continental Tire North America, Inc.

1979

Continental merr përsipër operacionet evropiane të gomave të Uniroyal për një bazë më të gjerë në Evropë. Gjashtë vjet më vonë, blihen edhe operacionet e gomave të kompanisë austriake Semperit.

1972

Goma dimërore pa kunja ContiContact rrit ndjeshëm sigurinë rrugore në kushte të vështira sezonale.

1967

Hapet qendra e testimit të gomave Contidrom. Kjo qendër e dedikuar testimi na ndihmon të jemi në një hap me zhvillimin dinamik të prodhimit botëror të automobilave.

Contidrom.

Momente në kohë: Makina e parë pa shofer

Në vitin 1968, makina e parë pa shofer e kontrolluar elektronikisht doli në pistën në qendrën tonë të testimit Contidrom, për habinë e shtypit dhe publikut. Qëllimi i këtij projekti vizionar ishte të përcaktonte se si gomat mund të testoheshin saktësisht duke përdorur metoda shkencore në kushte të programuara. Në një farë mënyre, inxhinierët e Continental po hapnin rrugën për të ardhmen e drejtimit autonom të makinave.

Sot, Continental vazhdon të punojë me teknologji të reja për të mbështetur drejtimin autonom të makinave. Aktualisht duke operuar në pista të mbyllura testimi është CUbE - “Continental Urban Mobility Experience” (Përvoja e Continental për Lëvizjen Urbane) - e cila mund të aktivizohet nga një aplikacion për smartfon për të transportuar pasagjerët në mënyrë të sigurt në një destinacion që ata zgjedhin. Diku tjetër, studiuesit eksplorojnë potencialin për udhëtime të automatizuara në autostradë dhe orientime automatike në një garazh parkimi.

Sigurisht, Continental ka zhvilluar gjithashtu gomat inteligjente për të shoqëruar këtë gjeneratë të re të automjeteve inteligjente. Prototipi Continental C.A.R.E™ ka sensorë që gjurmojnë presionin, temperaturën e gomave dhe paralajmërojnë për dëmtime të mundshme. Buzët e tij janë të pajisura me pompa ajri që mund të rregullojnë presionin e gomave gjatë drejtimit të makinës.

Suksesi në gara (1931 - 1960)

1960

Continental fillon të prodhojë në masë goma radiale dhe prezanton shkronjën “R” për përcaktimin e këtyre gomave, e cila më pas bëhet standarde në të gjithë botën.

1955

Continental është kompania e parë gjermane që filloi prodhimin e gomave pa kamerdare për makinat e pasagjerëve, shumë më superiore në besueshmëri në krahasim me gomat tradicionale.

gomave pa kamerdare për makinat e pasagjerëve

1952

Continental ofron gomat e para në Evropë të projektuara posaçërisht për dimër dhe kushte me ngricë, М+S (Mud and Snow).

1951-1955

Duke punuar ngushtë me Daimler-Benz dhe Porsche, Continental përsërit sukseset e veta të paraluftës në pistën e garave me gomat Continental për shpejtësi të lartë.

1945

Me përfundimin e luftës, qeveria ushtarake britanike jep leje që fabrikat e Hanoverit të rifillojnë prodhimin.

Continental gjatë Luftës së Dytë Botërore

1939-1945

Pas shpërthimit të Luftës së Dytë Botërore, prodhimi i gomave dhe lëndës së gomës rregullohet ngushtë për të përmbushur kërkesat ushtarake për goma kamionësh dhe avionësh, si dhe për prodhimin e veshjeve, këpucëve dhe furnizimeve të tjera. Ashtu si shumë operacione industriale në Gjermani në atë kohë, Continental përdor punën e detyruar të ofruar nga i ashtuquajturi “Rajhu i Tretë”. Për këtë episod të turpshëm ne shprehim keqardhje të thellë dhe është hetuar në një studim historik të botuar në vitin 2020.

Inventive pioneers (1901 - 1930)

1928

Continental prodhon gomën e parë pneumatike bujqësore në Evropë. 

gomën e parë pneumatike

1926

E zeza e karbonit përdoret për prodhimin e gomave, si një mbushës përforcues për t’i dhënë gomës më shumë rezistencë ndaj konsumit dhe vjetrimit - dhe ngjyrën e saj karakteristike.

1921

Continental është kompania e parë gjermane që hodhi në treg gomën me kordon, duke paraqitur një përmirësim të rëndësishëm nga pëlhura e fortë prej liri e endur në formë katrore.

1909

Pionieri i aviacionit Louis Blériot bën historinë me fluturimin e parë përtej Kanalit të La Manshit. Materiali Continental Aeroplan vesh krahët dhe trupin e avionit të tij.

Materiali Continental Aeroplan

1908

Continental shpik buzën e shkëputshme për makinat tip sedan për të ndihmuar në kursimin e kohës dhe përpjekjeve kur ndërroni një gomë.

1901

Më 25 mars, i pari Mercedes pajiset me goma pneumatike Continental. Ai arrin një fitore të bujshme në garën automobilistike Nisë-Salon-Nisë, duke e përshkuar distancën prej 414 kilometrash për 6 orë e 45 minuta e 48 sekonda. 

fitore të bujshme në garën automobilistike Nisë-Salon-Nisë

Fryma e optimizmit (1871-1900)

1892

Continental bëhet kompania e parë gjermane që prodhon goma pneumatike për biçikleta.

1875

Imazhi i një kali të harbuar shfaqet për herë të parë në produktet Continental dhe miratohet zyrtarisht si markë tregtare e kompanisë në vitin 1882.

1871

Më 8 tetor, themelohet kompania Continental Caoutchouc & Gutta-Percha në Hanover, një dekadë e gjysmë përpara se të prodhohej automobili i parë. Prodhimi përfshin pëlhura të gomuara për mushama, shishe me ujë të nxehtë dhe goma të forta për biçikleta dhe karroca. Hanoveri është një qendër aktive industriale me fabrika inxhinierike, fabrika thurjeje dhe tekstili, madje edhe çokollateri luksoze. Që në vitin 1843, qyteti ishte tashmë i lidhur me pjesën tjetër të Gjermanisë me një linjë direkte hekurudhore.

kompania Continental Caoutchouc & Gutta-Percha

Momente në kohë: Logoja e Continental

Kali i harbuar është një nga markat tregtare më të njohura në industrinë e automobilave, duke simbolizuar forcën, shkathtësinë dhe rezistencën. Ai ka marrë disa forma ndër vite, por si dhe pse u bë ai sinonim i gomave Continental?

Shfaqja e parë e kalit është falë një veterineri të quajtur Hartmann, i cili shpiku “amortizatorët e thundrave” prej gome të butë, të projektuara për të parandaluar rrëshqitjen e kuajve në sipërfaqe të akullta. Ai ishte mbajtësi i patentës, ndërsa Continental i prodhonte dhe i shpërndante ato. Çdo amortizator thundre mbante një imazh të një kali që rrinte mbi këmbët e pasme.

Por domethënia më e gjerë e kalit buron nga rrënjët e kompanisë në Hanover, Gjermani; raca e pastër e kalit të garave me të njëjtin emër është simbol tradicional në rajon. Ai u shfaq për herë të parë në stemën e Dukës së Brunswick-Lüneburg në shekullin e 14-të dhe është ende në përdorim sot në shtetin gjerman të Saksonisë së Ulët.

The rampant horse is the company trademark of Continental since 1882.

Një shikim drejt të ardhmes

E ardhmja e lëvizshmërisë është e gjelbër, neutrale ndaj karbonit dhe me pak mbetje. Gjithmonë në frontin e zhvillimeve në tendencë, Continental i ka vendosur vetes synime ambicioze për qëndrueshmërinë mjedisore, dhe po ndërmerr hapa konkretë drejt arritjes së tyre. Goma Continental GreenConcept është mishërimi i të gjitha inovacioneve emocionuese që e nxisin këtë ndryshim.

Goma Continental GreenConcept

E prezantuar në IAA Mobility 2021, ajo kombinon një mori elementësh të krijuar për të reduktuar gjurmën mjedisore të gomës. Disa prej tyre janë ofruar për herë të parë nga Continental dhe tashmë po përdoren në produktet aktuale, të tjera janë ende në fazat e zhvillimit ose testimit. GreenConcept është bërë me lëndë të para të rinovueshme si goma natyrale nga luleradhiqja, silikati nga hiri i lëvores së orizit, si dhe vajra dhe rrëshira bimore. Ai gjithashtu përmban një pjesë të lartë materialesh të ricikluara, duke ripërdorur gjithçka nga shishet PET deri te goma nga gomat e konsumuara për të zvogëluar sasinë e lëndëve të para të virgjëra të nevojshme për prodhimin e gomave. Çdo aspekt i dizajnit të gomave është optimizuar, duke e bërë atë deri në 40% më të lehtë se gomat standarde të sotme. Faqja e saj shkelëse mund të rinovohet dhe është e pajisur me sensorë inteligjentë që do ta bëjnë drejtimin e makinës më të sigurt, më komod dhe më efikas.

Përmbajtje të ngjashme