You are currently at our Albania website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

10 vjet dhe vazhdojmë vrapojmë

adidas dhe Continental

Stories Running

Çfarë kanë të përbashkët gomat e makinës apo biçikletës suaj dhe shualli i këpucëve tuaja? Ato sigurojnë kontakt të sigurt me tokën, pavarësisht se si jeni duke ecur përpara!

Ashtu si gomat tona të makinave dhe biçikletave, shualli prej gome Continental është rezultat i inxhinierisë gjermane, kërkimit ndërkombëtar dhe testimit të plotë. Për dhjetë vitet e fundit, adidas është mbështetur në ekspertizën tonë materiale për t’i mbajtur këpucët e tyre në tokë, pavarësisht se ku i çon rrugëtimi.

Këpucët adidas me shuall Continental u ofrojnë vrapuesve mbërthimin që u nevojitet për ta bërë çdo milje të rëndësishme në stërvitje dhe gara. Ato përballen me kushtet më të vështira të natyrës dhe shoqërojnë alpinistët dhe ekskursionistët në çdo aventurë. Pavarësisht nëse jeni duke drejtuar makinën, duke ecur me biçikletë, duke vrapuar në pistë ose duke u ngjitur në male të thepisura, Continental mund t’ju çojë më tej.

Festojmë partneritetin tonë të suksesshëm

Si u krijuan këpucët adidas me shuall Continental

Dhjetë vite më parë, kur prodhuesi kryesor i pajisjeve sportive adidas filloi partneritetin me ekspertizën materiale të Continental, qëllimi i tyre i përbashkët ishte të krijonin këpucët me performancë më të mirë të mundshme. Këpuca e parë e vrapimit adidas me shuall Continental që rezultoi nga partneriteti i orientuar nga performanca u projektua për vrapim në natyrë. Shumë modele të tjera janë shtuar në gamë që nga ajo kohë. Aktualisht ju mund të zgjidhni mbi 250 modele të ndryshme. Por kur dizajnuesit profesionistë të gomave bashkojnë forcat me ekspertët e këpucëve sportive, rezultati nuk matet vetëm në sasi, por edhe në cilësinë e produktit që rezulton, dhe në rekorde.

FTW Details - Continental Stretch web outsole - Women UBX
Çfarë kanë të përbashkët gomat e makinës apo biçikletës suaj dhe shualli i këpucëve tuaja? Ato sigurojnë kontakt të sigurt me tokën, pavarësisht se si jeni duke ecur përpara!

Një bashkëpunim që thyen rekordet!

Tre rekorde botërore në maratonë dhe një rekord botëror Guinness janë vendosur me shuallin tonë, plus dy medalje olimpike janë fituar me këpucët adidas x Continental dhe gomat Continental. Dhe kjo është vetëm maja e shpatit vertikal të vrapimit, maja e malit, shkalla më e lartë në podiumin e fituesve…

Adidas Shoebike at an exhibition.

Shkenca e këpucëve sportive dhe shualli superior

Ne u heqim kapelen kampionëve të maratonës Patrick Makau, Wilson Kipsang dhe Dennis Kimetto, të cilët vendosën secili (dhe thyen rekordet e njëri-tjetrit) me shuallin tonë, triatletët Alistair dhe Jonathan Brownlee, të cilët fituan medaljen e artë dhe të argjendtë në Lojërat Olimpike të Rios me shuallin DHE gomat Continental të biçikletave të garave, si dhe fituesi i dyfishtë i medaljes së artë olimpike, Johannes Rydzek, i cili vrapoi sprintin më të përpjetë 50 metra në botë, i njohur zyrtarisht nga Rekordet Botërore Guinness, me këpucët adidas x Continental. 

Arritjet e tyre të jashtëzakonshme u rritën dhe u mbështetën nga maratonat kërkimore, sprintet e zhvillimit, garat e testimit dhe zbulimet shkencore në prapaskenë. Continental kishte tashmë më shumë se një shekull përvojë duke punuar me përbërësit e gomave. Që nga zgjerimi te shualli prej gome, inxhinierët tanë të zhvillimit studiuan se cilët përbërës gome natyrale dhe sintetike do të rrisnin performancën e një atleti, pavarësisht nga kushtet e motit, temperatura ose sipërfaqja në të cilën vrapon. Shuajt rezultues ofrojnë 30 për qind më shumë tërheqje, një reduktim të rrëshqitjes dhe u mundësojnë konkurrentëve të vrapojnë në mënyrë më efikase.

Historia pas një partneriteti mbërthyes

Ne sapo kemi filluar

Partneriteti midis Continental dhe adidas po arrin dhjetë vjet, dhe ne sapo kemi filluar. Ne presim me padurim dekadën e ardhshme të kërkimit, inovacionit dhe dizajnit që thyen rekorde.