You are currently at our Albania website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Kadetët e rinj

Yjet e së nesërmes

27/06/2021 – Tour de France 2021 – Etape 2 – Perros-Guirec / Mur-de-Bretagne Guerledan (183,5 km) - Les Cadets-Juniors

Continental mbështet kadetët e rinj

Për të marrë pjesë në Tour de France si çiklist profesionist kërkon përkushtim të patrembur, stërvitje të pamëshirshme dhe mbështetje të gjerë. Dhe aty ku ka adoleshentë me pasion për çiklizmin -- që ëndërrojnë të konkurrojnë në garën më emocionuese të biçikletave në botë - është e rëndësishme që t’u jepet inkurajimi për të realizuar ambiciet e tyre.

Për fat të mirë, organizatorët e Tour de France kanë bërë pikërisht këtë për më shumë se 15 vjet. Çdo vit në Tour de France, gjenerata e ardhshme e talenteve të çiklizmit ftohen të çiklojnë përpara pelotonit si kadetë zyrtarë Les Cadets Juniors du Tour. Është një mundësi e jashtëzakonshme për të promovuar çiklizmin duke theksuar gëzimin e sportit. Continental është krenar që mbështet çdo vit një grup të ri kadetësh në udhëtimin e tyre emocionues.

Tour de France 2019 - 08/07/2019 - Etape 3 - Binche / Epernay (215 Km) - Course des cadets-juniors

Nga kadetët e rinj sot

Iniciativa zhvillohet gjithmonë paralelisht me evenimentin kryesor. Mënyra se si funksionon është se Kadetët do të përjetojnë një ditë unike në të njëjtat kushte si një ekip profesionist. Ata do të zbulojnë se si është në të vërtetë gara çiklistike në një skenë të Tour de France.

Dy orë përpara garës kryesore, çiklistët e rinj nisen me publicitetin e turneut “Caravanne”, të shoqëruar nga tre automjete zyrtare mbështetëse. Ata çiklojnë 30 kilometrat e para të çdo etape dhe më pas 30 kilometrat e fundit, duke kaluar vijën e finishit përpara spektatorëve drejtpërdrejt. Ata gjithashtu bëjnë një fotografi në grup në vijën e finishit dhe në podium, nën brohoritjet entuziaste dhe duartrokitjet e turmës.

Një ndryshim kryesor në Tour de France është se asnjë çiklist nuk shpallet fitues i vetëm i këtyre mini-fazave. Ndonëse kilometri i fundit është tradicionalisht një betejë mes çiklistëve më të fortë në një sprint mbinjerëzor, nuk ka kohë përfundimtare apo renditje mes Kadetëve. Të tetë çiklistët e guximshëm ndajnë podiumin së bashku për të marrë medaljet e tyre, të shoqëruara me muzikën e himnit zyrtar të Tour de France.

Çiklimi me gomat më të fundit për biçikletë Continental

Përfshirja e Continental është e konsiderueshme. Jo vetëm që çiklistët vishen me fanella me edicion të kufizuar me logon e Continental, por gomat në biçikletat e tyre do të jenë gomat më të fundit GP5000 me përbërjen Black Chili nga Korbach, Gjermani. Automjetet mbështetëse që ofrojnë ndihmë dhe logjistikë për të gjithë çiklistët do të pajisen me goma PremiumContact 6.

Pra, nëse jeni një çiklist i ri entuziast, si mund të merrni pjesë në program?

Continental mbështet kadetët e rinj

Çiklistët e moshës 15-18 vjeç zgjidhen nga më të mirët në kategorinë e tyre, të përcaktuar nga klubet lokale të çiklizmit në bashkëpunim me qytetet organizatore të skenës.

Djemtë dhe vajzat e ftuara për të marrë pjesë në Les Cadets Juniors du Tour ndihmojnë për të forcuar lidhjet midis Tour de France dhe Federatës Franceze të klubeve të Çiklizmit. Ata janë gjithashtu dëshmi se nuk je kurrë tepër i ri për të hipur në biçikletë dhe për të dëshiruar me etje fanellën e verdhë legjendare.

Kadetët e rinj çiklojnë në Tour de France

Në vitin 2018, kanali në YouTube i Rrjetit Global të Çiklizmit (GCN) i shoqëroi kadetët e rinj në një skenë të Tour de France për të ofruar një pasqyrë të përvojës së tyre unike në botën më të gjerë të çiklizmit.

Shikoni videon këtu: