Aktualisht jeni në faqen tonë të internetit Albania. Gjithashtu mund të kaloni te një nga shumë vendndodhjet tona të tjera në mbarë botën
All locations

Lëvizshmëri e pastër

Qëndrueshmëria mjedisore në lëvizje

Collage of different areas where sustainability comes into play at Continental.

Si po e bën Continental lëvizshmërinë më inteligjente dhe me më shumë qëndrueshmëri mjedisore

  • Qëllimi ynë është të jemi kompania më progresive e gomave për sa i përket përgjegjësisë mjedisore dhe sociale.
  • Ne vazhdimisht i çojmë përpara teknologjitë inovative dhe zgjidhjet me qëndrueshmëri mjedisore përgjatë gjithë zinxhirit tonë të vlerave.
  • Zbuloni se si dhe bashkohuni në udhëtimin tonë!

Continental ka qenë gjithmonë i bazuar fort në të tashmen, ndërsa njëkohësisht shikon përpara drejt së ardhmes. Kjo është arsyeja pse ne projektojmë, zhvillojmë dhe prodhojmë goma që njihen për sigurinë, performancën dhe efikasitetin e tyre, por gjithashtu po punojmë për të qëndruar përpara risive që do t’i japin formë lëvizshmërisë së të nesërmes. Pavarësisht se ku do të na çojë rruga më pas, ne tashmë e dimë se çfarë na pret përpara: një e ardhme më e pastër, me më shumë qëndrueshmëri mjedisore dhe neutrale ndaj karbonit. Ne nuk i kemi vendosur vetes vetëm objektiva ambicioze që do të na ndihmojnë të arrijmë objektivin tonë për t’u bërë kompania më progresive e gomave për sa i përket përgjegjësisë mjedisore dhe sociale, por ne tashmë po ndërmarrim hapa konkretë për të arritur atje. Ja disa shembuj.

Materiale me qëndrueshmëri mjedisore

Goma e luleradhiqes përdoret në gomën e biçikletës Urban Taraxagum Goma e luleradhiqes përdoret në gomën e biçikletës Urban Taraxagum

Goma Conti GreenConcept, e prezantuar në IAA Mobility 2021, tregon se cila mund të jetë goma e së ardhmes. Por disa nga përbërësit e saj me qëndrueshmëri mjedisore janë tashmë në përdorim sot. Taraksagoma, goma e bërë nga luleradhiqet, u zhvillua së bashku me partnerët tanë nga Instituti Fraunhofer për Biologjinë Molekulare dhe Ekologjinë e Aplikuar IME dhe Universitetin e Münster. Në këtë projekt unik kërkimor, ne ishim në gjendje të gjenim një lëndë të parë alternative me efikasitet burimor për prodhimin e gomave. Ndryshe nga pema e gomës, e cila rritet vetëm në tropik, bima e luleradhiqes ruse kultivohet në Gjermani, kështu që goma nga rrënjët e saj mund të nxirret dhe përpunohet në vend, pa u transportuar në distanca të gjata. Kjo redukton emetimet e CO2 dhe ruan burime të vlefshme. Taraksagoma tashmë po përdoret në gomat e biçikletave dhe prototipet e gomave të kamionëve. Zbuloni më shumë këtu.

The Conti GreenConcept tire, introduced at IAA Mobility 2021, shows what the tire of the future could be. But some of its sustainable ingredients are already in use today. Taraxagum, rubber made from dandelions, was developed together with our partners from the Fraunhofer Institute for Molecular Biology and Applied Ecology IME and the University of Münster. In this unique research project, we were able to come up with a resource-efficient alternative raw material for tire production. Unlike the rubber tree, which only grows in the tropics, the Russian dandelion plant is cultivated in Germany, so the rubber from its roots can be extracted and processed locally, without being transported long distances. This reduces CO2 emissions and conserves valuable resources. Taraxagum is already being used in bicycle tires and truck tire prototypes.

Drejtimi i makinës me qëndrueshmëri mjedisore

Të gjithë drejtuesit mund të kontribuojnë në lëvizshmërinë me qëndrueshmëri mjedisore Të gjithë drejtuesit mund të kontribuojnë në lëvizshmërinë me qëndrueshmëri mjedisore

Lëvizshmëria me qëndrueshmëri mjedisore mundësohet nga shumë faktorë: politika, infrastruktura, teknologjia, por edhe sjellja e drejtuesit të mjetit. Lajmi i mirë: zakonet ekologjike të drejtimit të makinës janë ekonomikisht të favorshme. Me pak fjalë, duke kursyer CO2, do të kurseni edhe para. Për shembull, një gomë me rezistencë të reduktuar në rrotullim rrit distancën që përshkon automjeti ose efikasitetin e karburantit. Përveç dizajnit të gomave, presioni i saktë i ajrit kontribuon gjithashtu në uljen e rezistencës në rrotullim, prandaj sigurohuni që të kontrolloni rregullisht presionin e ajrit dhe ta rregulloni sipas nevojës. Kur bëhet fjalë për mënyrën e drejtimit, preferohet drejtimi i makinës shtruar, kështu që përshpejtoni dhe ngadalësoni butësisht, shmangni shpejtësitë e tepërta dhe zvogëloni peshën e automjetit tuaj dhe optimizoni aerodinamikën e tij duke hequr gjithçka që nuk ju nevojitet.

Transporti i pastër

Një kamion me goma me rezistencë të ulët në rrotullim Një kamion me goma me rezistencë të ulët në rrotullim

Ndërsa rezistenca e rrotullimit sjell një ndryshim të dukshëm në efikasitetin e karburantit dhe emetimet e të gjitha automjeteve të motorizuara - ose në gamën e automjeteve elektrike - është një faktor i madh në automjetet e rënda. Sektori i transportit është një nga burimet kryesore të emetimeve të gazeve serrë të prodhuara nga njeriu, duke përfshirë dyoksidin e karbonit. BE mat dhe raporton rezistencën në rrotullim të kamionëve, autobusëve dhe mikrobusëve të rinj për të reduktuar këto emetime dhe për të arritur një transport neutral ndaj klimës deri në vitin 2050. Gomat e kamionëve me rezistencë të ulët në rrotullim nga Continental mund të ndihmojnë në reduktimin e emetimeve të gjeneruara nga flota të tëra, duke reduktuar ndjeshëm gjurmën mjedisore të transportit rrugor. Rezistenca në rrotullim është gjithashtu shumë e rëndësishme në zhvillimin tonë të gomave bujqësore dhe gomave speciale, për shembull ato të përdorura në pirunët me energji elektrike. Në të dyja rastet, reduktimet e mundshme të CO2 janë të konsiderueshme, duke kontribuar në bujqësi dhe logjistikë më të pastër.

3 hapa drejt një të ardhmeje me qëndrueshmëri mjedisore

1. Reduktimi

Ne po punojmë vazhdimisht për të reduktuar sasinë e materialeve që përdorim dhe për të rritur sasinë e lëndëve të para të rinovueshme që hyjnë në gomat tona. Në të njëjtën kohë, ne marrim masa për të reduktuar gjurmën e prodhimit të të gjitha inovacioneve tona, si dhe ndikimin që ato kanë në mjedis kur janë në përdorim.

2. Ripërdorimi

Ne rrisim vazhdimisht përqindjen e materialeve të ricikluara në produktet tona, për shembull duke përdorur poliestër nga shishet plastike të ricikluara për veshjen e gomave dhe çelikun e ricikluar, gomën ose karbonin e zi në vend të burimeve të reja.

3. Riciklimi

Nga rritja e jetëgjatësisë së produkteve tona (për shembull duke ritrajtuar gomat e konsumuara) te riciklimi i materialeve në fund të ciklit të tyre të jetës, ne synojmë t’i ripërdorim në vend që t’i hedhim përbërësit e vlefshëm që përbëjnë produktet tona të teknologjisë së lartë.

Lexoni më shumë rreth rrugëtimit tonë në qëndrueshmërinë mjedisore

EcoContact™ 6

Zbuloni më shumë me një gomë që ka nevojë për më pak. Falë ekuilibrit më të mirë midis madhësisë së gomave dhe shpërndarjes së komponentëve, EcoContact™ 6 dhe përbërësi i tij i silicës i teknologjisë së lartë përmirësojnë rezistencën në rrotullim, në mënyrë që të reduktoni konsumin e karburantit dhe emetimet e CO2.

Siguria e inxhinierisë gjermane kudo që të shkoni.

  • Konsumi i reduktuar i karburantit dhe emetimet e CO2.
  • Shkoni më tej falë përbërësit Green Chili™ 2.0.
  • Zotëroni çdo kthesë me mbërthimin dhe trajtimin e optimizuar.
EcoContact 6