You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Најдобро можно искуство во возењето

Технологии на пневматиците Continental

Family on the beach

Не можете да контролирате што се случува на патот

Освен ако можете

Возењето не е само да стигнете од А до Б. Се работи за тоа безбедно, удобно да стигнете таму и да уживате во секој дел од патувањето. Со технологијата на пневматиците Continental, не треба да се грижите дали ќе заглавите или ќе се расипат. Не мора ни да се справувате со непотребната бучава од патот. Треба само да се потпрете наназад, да го преземете воланот и да се потпрете на четирите гуми за да ве одведат до вашата дестинација.

Сите гуми се исти

Освен ако не се

Nothing can deflate your holiday enthusiasm – if your tires are equipped with ContiSeal™

ContiSeal™

Дупнување на гумата значи заглавување. Освен ако не значи.

Ништо не може да го намали вашиот ентузијазам за одмор – ако вашите гуми се опремени со ContiSeal™. Запечатува 80% од дупнатините, за да можете да продолжите да возите. Дознајте повеќе за тоа како функционира технологијата за разбивање на дупнатини.

Дознај овде!
SSR технологија

Оштетувањето на гумите значи пропуштање на нивниот голем момент. Освен ако не значи.

Самоодржливите runflat гуми ќе ве одржуваат на пат до 80 километри, без разлика кои пречки ќе ви ги зададе животот. Како може оштетената гума самата да се поддржи?

Кликнете овде за да дознаете!

Self supporting runflat tires will keep you on the road for up to 80 km.

ContiSeal technology turns a noisy ride into a peaceful drive

ContiSilent™

 Бучавата од патот е најгласниот дел од патувањето со автомобил. Освен ако не е.

Среќата звучи како многу различни нешта – бучавата од патот не е една од нив.  ContiSilent™ ги намалува звучните компоненти на бучавата при тркалање што се смета за особено досадна во вашиот автомобил до 9 dB(A) за да можете да уживате во звукот на тишината. Да го претворите бучното возење во мирно возење?

Дознајте како...


Преземања

Преземете материјал за нашите технологии

ContiSeal™

ContiSeal™

pdf 446 KB Преземи

ContiSilent™

ContiSilent™

pdf 273 KB Преземи

Runflat гуми

Runflat гуми

pdf 323 KB Преземи