You are currently at our Macedonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Оштетувањето на гумите значи пропуштање на нивниот голем момент

Освен ако не значи

Self supporting runflat tires will keep you on the road for up to 80 km.

Самоодржливите гуми Runflat продолжуваат да се тркалаат, за да можете безбедно да пристигнете

На спортскиот ден, има милион работи за размислување: Дали децата се подготвени? Дали ја спакувавте сета опрема што им е потребна, грицките што ги сакаат и промената на облеката што веројатно ќе биде потребна? Колку членови на семејството се возат со Вас и дали треба да извршувате некои обврски по патот? Што е најважно, дали ќе стигнете на време?

Едно нешто за кое не сакате да размислувате: автомобилот да Ви се расипе на пат до таму. Со самоодржливите runflat гуми, можете да се потпрете на вашите четири тркала за да ве однесат навреме до вашата дестинација. Во случај на дупнување, зајакнатиот страничен ѕид не се згмечува помеѓу бандажот и патот, така што гумата нема да се расипе. Штом знаете дека можете да возите уште 80 км, дури и со дупната гума, можете да престанете да се грижите за патувањето и да се фокусирате на тоа да ги однесете сите навреме во автомобилот и до настанот.

Mum comforting her son

Придобивки од самоодржливата runflat технологија

Дупнувањето ве спречува да ги бодрите. Освен ако не ве спречи

Самоодржливите runflat гуми на Continental се компатибилни со сите стандардни бандажи. Благодарение на специјално дизајнираниот зајакнат страничен ѕид, тие можат да продолжат да се тркалаат со брзина од 80 км/час, 80 км откако ќе се дупнат. Тоа значи дека не треба да застанете за да повикате помош или да менувате гума. Наместо тоа, можете безбедно да стигнете до вашата дестинација и да се справите со дупнатата гума кога ќе Ви одговара.

Самоодржливите runflat гуми не само што Ви даваат мир на умот, тие исто така додаваат до 80 литри слободен простор во багажникот. Бидејќи повеќе не Ви треба резервна гума, можете да соберете уште повеќе во задниот дел од вашиот автомобил.

Children running

Секоја гума е иста. Освен ако не е

Ако сте одговорни за организирање на динамично семејство, ќе знаете дека сè што може да тргне наопаку, ќе тргне наопаку – особено кога времето е од суштинско значење. 

SSR explanatory image

Исчезнат чевел, расплакано дете или брат или сестра што денгуби се доволно хаотични, без да се додадат уште поголеми катастрофи.

 

Затоа, ние во Continental ја смисливме самоодржувачката runflat технологијата која гарантира дека ќе стигнете до вашата дестинација, без разлика какви пречки ќе Ви зададе животот. Кај нормална гума, може да се расипе на страната на патот на пат до важен настан. Ќе треба да ја смените гумата или да чекате помош на пат. Со самоодржувачките runflat гуми, можете да продолжите да возите и да се справите со дупнатината подоцна. Бидејќи можете да се потпрете на Вашите четири тркала за безбедно да стигнете до таму, веќе не е потребна резервна гума. 

Со самоодржливите runflat гуми, можете да се потпрете на Вашите четири тркала за да Ве однесат навреме до вашата дестинација, дури и во случај на дупнување. Нелс објаснува како функционира тоа:

Често поставувани прашања

Како функционира самоодржливата runflat технологија за гуми?

Специјално дизајниран зајакнат страничен ѕид ја поддржува гумата во случај на дупнување и губење на воздухот. Ова го спречува згмечувањето на страничниот ѕид помеѓу бандажот и патот, а гумата да не се лизне од бандажот.

Како да возам со самоодржливите runflat гуми?

Технологијата нема никакво влијание врз искуството во возењето или управувањето со вашиот автомобил во нормални околности. Меѓутоа, мора да имате систем за следење на притисокот во гумите (TPMS), а се препорачува и електронска контрола на стабилноста (ESC).

Како треба да постапам откако ќе се дупне самоодржливата runflat гума?

Може да продолжите да возите уште 80 км со максимална брзина од 80 км/час откако ќе се дупне гума. Не е неопходно да застанете да ја промените гумата или да повикате помош на пат, но треба да се провери гумата кај специјалист што е можно поскоро за да спречите понатамошно оштетување.

Како можам да најдам гуми со самоодржлива runflat технологијата?

Технологијата е развиена специјално за нископрофилни гуми, кои се компатибилни со сите стандардни бандажи. Тие се монтираат, менуваат и се користат како и секоја стандардна опрема за гуми. Можете да ги најдете сите самоодржливи runflat гуми од Continental на нашата веб-страница или да изберете од изборот подолу.

SSR technology infographic

Поврзана содржина

Преземања

Лист со производи SSR

Лист со производи SSR

pdf 323 KB

Разгледајте го асортиманост

на пневматиците Continental

We’re making mobility cleaner, safer, more intelligent and affordable for everyone.